Gå til sidens hovedinnhold

Norge møter Modric og co.

Kroatia gjester Ullevaal til sommeren.

Fra før har Norge sikret seg en attraktiv motstander i England på eget gress 26. mai. Nå er det klart at Drillos menn får en ny tøff nøtt å bryne seg på uka etter.

Kroatia ankommer Oslo for å finpusse formen før EM-sluttspillet i Polen og Ukraina. Fotballandslaget møtte kroatene også i 2010. Den gangen foregikk kampen på bortebane og Kroatia vant 2-1.

- Kroatia er et av verdens beste fotballag. Og av de lagene vi har møtt etter mitt comeback i 2009 er Kroatia et av de klart sterkeste. Vi ble tatt litt på senga da vi møtte dem i 2010, de var blant annet svært sterke på dødballer. Det skal vi være bedre forberedt på nå, sier landslagssjef Egil Olsen til Fotballforbundets nettsted.

Kroatia ligger som nummer åtte på Fifa-rankingen og kom seg til EM etter å ha slått Tyrkia 3-0 over to kamper.

Internasjonale stjerner som Tottenhams Luka Modric, Bayern Münchens Ivica Olic og tidligere Arsenal-spiss Eduardo er blant spillerne som kan ventes å være på banen for kroatene mot Norge. Kampen er Balkan-nasjonens siste før sluttspillet starter.

- Det at vi får besøk av både nummer fem og åtte på Fifa-rankingen i løpet av én uke viser igjen at Norge er en attraktiv motstander for toppnasjonene i Europa. Når vi ikke er med i sommerens EM, er det viktig at vi får to toppnasjoner til Ullevaal før mesterskapet slik at vi får en best mulig oppladning til den viktige VM-kvaliken som begynner til høsten, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Han anser Kroatia som en av outsiderne i medaljekampen i EM. Kroatene møter Spania, Italia og Irland i et tøft innledende gruppespill.

Kommentarer til denne saken