Gå til sidens hovedinnhold

Norge nær sensasjon

«Den største VM-sensasjonen noensinne» glapp for de norske heltene.

RUSSLAND - NORGE 5-2: - Jeg synes vi var nærme, men 3-2-målet kom litt for tidlig og litt for enkelt, konstaterer Norges landslagssjef Roy Johansen etter 2-5-tapet for Russland i kvartfinalen i VM i Sverige og Finland.

Johansens hockeyhelter hadde Russland på gyngende grunn, men storfavoritten fra øst avgjorde kampen i tredje periode.

Det tok bare 55 sekunder av sisteperioden før pucken lå i nettmaskene og Russland ledet 3-2.

- Så scorer dem det fjerde. Da blåser dommerne først for seks spillere på isen, og vi stopper å spille, men så godkjenner de likevel det målet. Det er klart at det avgjør kampen. Det var nok litt feig dømming i tredje periode, sier Johansen til MAX.

Norges landslagssjef fikk full støtte av Petter Thoresen, som er TV-kanalens ekspert under dette verdensmesterskapet.

- Ja, jeg er helt enig. Det er situasjoner hvor Norge skal ha utvisning på russerne i angrepssonen, som dommerne bare overser, og så kommer disse tilfellene da de drar fordel av det. Russerne er bedre enn Norge, det er ikke det, men dommerne behøver ikke å hjelpe dem, sier Thoresen.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

Keepertabbe
Det ble sagt at norsk seier mot Russland i kvartfinalen i VM i Sverige og Finland ville være «den største VM-sensasjonen noensinne».

Det så imidlertid ikke ut som det var stor kvalitetsforskjell på disse to lagene.

Etter to perioders spill var russerne tydelig frustrerte over at det bare sto 2-2 mot Roy Johansens iskrigere. Norge var ett mål og 20 minutter unna en semifinale i et verdensmesterskap i ishockey.

Så scoret Alexej Jemelin med et skudd fra blålinja, på en udekket Lars Haugen, bare 55 sekunder ut i tredje periode.

- Keepertabbe, konstaterer ekspertkommentatoren til MAX, Espen Knutsen.

Deretter scoret Russland to ganger til, først gjennom Nikolaj Zjerdev på en styring og deretter gjennom Ilja Nikulins skudd fra blålinja med fem minutter igjen å spille.

- Man sitter med en følelse av at ting lett kunne ha vært annerledes, oppsummerer Knutsen.

- Det var moro i to perioder, men så klønet jeg det til og da taper vi matchen, så det er veldig surt. Akkurat nå har jeg det ikke bra. Jeg er fryktelig skuffet, sier Lars Haugen, som bortsett fra 2-3-målet spilte en god kamp i Norges mål.

Thoresen økte ledelsen
VMs poengkonge så langt, Patrick Thoresen, gikk foran med et godt eksempel med sin helhjertede innsats og sin klokhet offensivt.

Norges nummer 41 startet kampen med 16 målpoeng på sju kamper, og ledet med to poeng på VMs nest beste poengplukker, Jevgenij Malkin.

Den ledelsen økte han til tre poeng, faktisk.

Patrick Thoresen noterte seg for en assist da Per-Åge Skrøder utlignet til 1-1, før han selv utlignet til 2-2 i andre periode, mens Malkin nøyde seg med en assist på 5-2-målet.

Dermed har nordmannen 18 poeng, russeren 15.

Nå er VM-turneringen over for Thoresens del, mens Malkin og Russland reiser til Finland for å spille semifinale.

«Miracle on Ice»
Ingen vil bli overrasket om Russland går helt til topps. Norge tapte for den kommende verdensmesteren i kvartfinalen i 2011, og det kan fort vise seg å ende på samme måte i 2012.

«Hvis Norge beseirer Russland, vil det være den største sensasjonen i en VM-kvartfinale i historien. Ingenting annet vil engang være i nærheten», skrev Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) i sin forhåndsomtale av kampen.

IIHF dro paralleller til Hviterusslands sjokkseier mot Sverige i OL i 2002 og USAs «Miracle on Ice»-seier mot Sovjetunionen under OL i 1980.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget