NORGE - LATVIA 0-0, MONTENEGRO - NEDERLAND 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Gruppe G er fortsatt vidåpen etter at både Norge og Nederland måtte nøye seg med ett poeng i kamper de var gigantiske favoritter i.

Først snublet Norge mot Latvia og sendte en gavepakke i retning Nederland, før de oransje gjorde det samme ved å rote bort en 2-0-ledelse mot Montenegro.

En norsk seier mot Latvia ville imidlertid sendt Ståle Solbakkens menn á poeng med Nederland før avgjørende gruppespillkamp.

Matthijs Weststrate jobber som reporter for den nederlandske kringkasteren NOS, og var på plass på Ullevaal for å rapportere hjem før tirsdagens batalje.

Han kunne knapt tro at Norge lenge så ut til å kaste bort en gyllen mulighet til å få en ren gruppefinale i Nederland, og sier følelsen er likedan i hjemlandet.

- Alle er sjokkerte. Vi har en pushmelding som kun går ut om det er store nyheter, og den ble sendt etter Norges kamp. Alle tenkte «å herregud». Ingen trodde dette ville skje. Alle tenkte bare på tirsdagens kamp, sier han til Nettavisen etter Norges kamp, og underveis i Nederlands kamp, da Louis van Gaals mannskap ledet 1-0.

Nettavisen gjør oppmerksom på at intervjuet ble gjort på et tidspunkt da Nederland ledet 1-0 mot Montenegro.

Les også: Solbakken røper at han vurderte å ta grep før pause

Lørdagens oppsiktsvekkende resultater gjør at Nederland topper gruppa med 20 poeng. Bak følger Tyrkia og Norge med 18 poeng, men tyrkerne har ett plussmål mer enn Norge og innehar således annenplassen.

- Vi lever. Jeg er fortsatt irritert på at vi ikke scorer i annenomgang. Men vi må vinne sannsynligvis og det endrer jo ikke dette, men belønningen kan bli bedre, skriver landslagssjef Ståle Solbakken i en SMS til Nettavisen, kun minutter etter at Montenegro sikret 2-2 mot Nederland.

Reagerer på Ullevaal-publikummet: - Overrasket

Weststrate ankom på sin side Oslo lørdag, og var på plass på et stappfullt Ullevaal Stadion.

Opplevelsen ble imidlertid et enormt antiklimaks for den norske fansen, som blant annet ble oppildnet av kaptein Martin Ødegaard ved to anledninger utover i den andre omgangen.

Akkurat dét overrasket Weststrate.

- Jeg ble ganske overrasket, for jeg forventet mer lidenskap, sier han om opplevelsen på den norske nasjonalarenaen.

- Det jeg synes var interessant er at Martin virkelig prøvde å hausse opp publikum et par ganger, og det i seg selv overrasket meg fordi alle visste hva som sto på spill. Det er min første tur på denne arenaen, og jeg har hørt mange fine ting, men det var nesten som at spenningen var for høy. Folk virket å holde pusten, og glemte å heie, sier han om dramaet lørdag kveld.

Ødegaard selv var imidlertid godt fornøyd med støtten fra hjemmepublikumet, som fylte nasjonalarenaen til randen.

- Vi må takke alle som kom her. Et fullsatt Ullevaal, de skapte god stemning og støtter oss, så vi er veldig takknemlige for all den støtten vi får. Så er det beklagelig at vi ikke gir dem enda mer å juble for, men det er veldig fint å se alle som kom og lagde stemning, sier han etter kampen.

Må sannsynligvis vinne mot Nederland

Lørdagens resultater gjør at Solbakkens menn er nødt til å vinne mot Nederland for å ta gruppeseieren, dersom Tyrkia gjør det samme mot Montenegro.

Ettersom tyrkerne i tillegg har bedre målforskjell (ett plussmål mer) står det norske laget likevel overfor en meget vanskelig oppgave i Rotterdam i kampen om direkteplass til VM.

Dersom Norge tar ett poeng i Rotterdam og Tyrkia gjør jobben i Montenegro, går Nederland direkte til VM med Tyrkia på playoff.

Ved norsk tap på De Kuip er Solbakken avhengig av at Tyrkia taper med mer mot Montenegro enn det Norge gjør mot Nederland.