Gå til sidens hovedinnhold

Norge nest best i verden

Åge Hareides Norge var det laget i verden som forbedret seg nest mest i 2007.

EM-sluttspillet glapp for Norge, men fremgangen har likevel vært stor i 2007. Fortvilelse ble snudd til håp, og Norge hadde til slutt matchball om en plass i EM-sluttspillet.

Matchballen ble imidlertid misbrukt da det ble tap hjemme mot Tyrkia.

Den norske fremgangen er imidlertid lagt merke til internasjonalt. På Fifa-rankingen avanserte Norge fra 50. til 29. plass i løpet av 2007.

Mandag ble Norge kåret av Fifa til det laget i verden som har forbedret seg nest mest i løpet av 2007.

Mosambik vant kåringen foran Norge og Ny Caledonia.

Det er ikke antall plasser man har avansert som har hatt betydning for kåringen, men derimot antall rankingpoeng. Norge skaffet seg 240 rankingpoeng i 2007. Norge var bare fem små poeng fra å bli kåret til det mest forbedrede landslaget i 2007.

Topp 3 i 2007:
1. Mosambik
Fra 128. til 75. plass - 245 rankingpoeng
2. Norge
Fra 50. til 29. plass - 240 rankingpoeng
3. Ny Caledonia
Fra 176. til 118. plass - 220 rankingpoeng.

- Viser fremgang

Ola By Rise innrømmer han ikke har registrert utmerkelsen når Nettavisen tar kontakt med ham, og kan ikke annet enn å dra på smilebåndet når han får vite hvem som havnet som topp tre.

- Det blir spennende å se om Fifa setter opp en trekantturnering mellom de tre lagene, humrer landslagets assistenttrener, før han blir alvorlig.

- Det man kan si om en sånn ting, er at det viser at vi har hatt fremgang. Selv om vi ikke kom til EM, må vi heve blikket og se at det norske landslaget har hatt en resultatutvikling.

Gleder seg over offensive Norge

To forhold gjør at Rise også er optimistisk på det som skal skje de neste årene.

- Vi har et relativt ungt lag, som har de beste årene foran seg. Vi så på Hellas hvor viktig det er med rutine, de plukket poeng jevnt og trutt selv om de sjelden glitret.

- Dessuten skaper og scorer vi mye. Av alle lagene i alle EM-kvalifiseringsgruppene, var vi det laget som scoret fjerde mest med våre 27 mål. Bare Tyskland (35 scoringer), Slovakia (33) og Kroatia (28) var bedre – og i motsetning til de andre puljene, møtte Norges intet slaktoffer, påpeker Ola By Rise til Nettavisen.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet