RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Norge nær hockeysensasjon

Sist oppdatert:
Men to mål på et halvminutt snudde kampen til Finlands fordel.

FINLAND - NORGE 3-1:

Landslagssjef Roy Johansen har valgt tøff motstand i Norges oppkjøringskamper til VM seinere i år.

Et B-preget norsk mannskap fikk i forrige uke stryk av et tilsvarende svensk ishockeylandslag med sifrene 0-5 og 1-7 i Jordal Amfi.

Denne uka har landslagstreneren fått med seg flere av de mest rutinerte norske profilene fra de utenlandske ligaene til dobbeltoppgjør borte mot Finland.

Inn med tungskyts
Med spillere som Anders Bastiansen, Marius Holtet, Mats Trygg og Patrick Thoresen inne på laget viste Norge også at de har litt mer å slå i bordet med.

Årets VM foregår i nettopp Sverige og Finland. Finnene er regjerende verdensmestre etter en knusende fianleseier over «Tre Kronor» i Slovakia i fjor.

For Norges del vil mesterskapet vise om det som omtales som tidenes norske spillertropp kan gjøre det enda sterkere enn fjorårets 6.-plass.

Sjekk kampfakta fra oppgjøret her

Det var imidlertid et annet tilsig i det norske laget, backen Alexander Bonsaksen, som sørget for at Norge overraskende kunne gå i garderoben med 1-0-ledelse etter 1. periode.

Rögle-spilleren var nylig med å sikre opprykk til den svenske eliteserien under klubbens norske trener Dan Tangnes.

Assistert av Kristian Forsberg og Robin Dahlstrøm ordnet Bonsaksen ledelse for Norge drøye to minutter før slutten av den første perioden.

Skjebnesvangert undertall
Ledelsen holdt helt til lagene entret isen for tredje periode. Tre minutter av sluttperioden var spilt da Patrick Thoresen pådro seg to minutter i fryseboksen for hekting.

Veteranen Ville Peltonen utlignet like etter for finnene i overtall. Bare et drøyt halvminutt senere sto det 2-1 til Finland etter en fulltreffer fra Sakari Salminen.

Problemene med utvisninger fortsatte for Norge. Både Mats Trygg og Mathis Olimb satt utvist da Finland og Janne Niskala trygget seieren i et nytt overtallsspill med to mann flere på banen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere