Tyske Magdalena Neuner hadde en fin ledelse når kun en skyting gjensto av kvinnenes 4x6 kilometer stafett i skiskyting onsdag kveld.

På hjemmebane i Oberhof gikk imidlertid alt galt for den tyske yndlingen og hun bommet på fem av fem skudd på stående. På ekstraskuddene traff hun med ett.

Andreplass
Dermed var hjemmenasjonen ute av kampen om seieren og veien var åpen for Tora Berger og Norge. Bare Russland lå foran det norske laget.

Berger lå imidlertid litt for langt bak til at det skulle bli norsk seier og måtte til slutt ta til takke med en andreplass. Det betyr at Norge leder stafettcupen sammenlagt.

Det norske laget vant nemlig sesongens første stafett i østerriske Hochflizen før jul.

Fanny Welle-Strand Horn gikk den første etappen for Norge og etter en fin start, ble det to bom på andre skyting. På dette tidspunktet så det ut til at Norge var hektet av.

- Jeg gjorde mye bra på førsterunden, men den andre skytingen var ikke bra nok. Det var for dårlig, sier Welle-Strand Horn til NRK.

- God skyting
Det var likevel ingen grunn til å deppe for den norske jenta.

På den andre og tredje etappen leverte nemlig Elise Ringen og Synnøve Solemdal solid innsats.

- Det gikk bra i dag og jeg er mest fornøyd med skytingen. Det gikk greit i sporet også, sier Ringen som leverte en knalletappe.

Da Solemdal sendte Berger ut på den siste etappen var Norge nummer tre, bak Russland og Tyskland.

På den siste etappen skjedde det som nevnt mye og Tyskland, som lenge ledet, rotet altså bort seieren på siste skyting.

Det ble til slutt en fjerdeplass på hjemmenasjonen. Frankrike ble nummer tre.