Gå til sidens hovedinnhold

Norge raser mot «inkompetent» hoppjury

Nå sender Norge skriftlig klage til FIS, etter at Johan Remen Evensens kjempehopp ikke ble gjeldende.

Under søndagens skiflyging i Kulm svevde Johan Remen Evensen ned til fantastiske 210 meter. Men da fikk juryen kalde føtter og startet omgangen på nytt, sannsynligvis med tanke på hoppernes sikkerhet.

Evensen og 24 andre hoppere måtte dermed sette utfor en gang til. Uten at de norske hopperne mener det var grunn til det.

Med tanke på Evensens nedslag, skulle en ikke tro at det var farlig å fullføre omgangen. Men for tiden kan det virke som at hva som helst gjøres for å sørge for østerrisk suksess i hoppbakken.

- Kun magefølelse
For etter en periode med kontroverser og spekulasjoner rundt østerrikernes dominans og sterke involvering i den internasjonale hoppledelsen, var det neppe heldig at denne situasjonen dukket opp.

- De har ingen hjemmel i lovverket for å gjøre dette. Det går kun på magefølelsen. Det er vanskelig å forstå hvilke motiver og hvilken kompetanse de som bestemmer har, sier landslagssjef for hopperne, Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Remen Evensen presterte riktignok godt i sitt nye hopp, med 195 meter. Med 180 meter i andreomgangen ble det 9.plass på den norske hopperen.

Østerrisk seier
Østerriske Gregor Schlierenzauer ble rennets vinner. Med to hopp over 200 meter var han suveren, men hadde ikke juryen endret farten i førsteomgangen kunne det fort vært en nordmann på toppen av pallen.

Uansett sender Norge nå en skriftlig klage til FIS, med håp om å få rettet opp svakhetene i systemet, melder VG Nett.

Anders Jacobsen hoppet seg opp fra 20.-plass til 13. plass med et hopp på 190,5 meter. I førsteomgangen kom han ikke lenger ned i bakken enn til 175 meter.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 23 og Tom Hilde nummer 24. Dermed ble det ingen stor norsk dag i Kulm, men det kunne vært annerledes.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken