RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge ribbet før VM

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tore Vikingstad er sistemann i rekken av nøkkelspillere som melder forfall til VM.

Etter et positivt Vancouver-OL, hvor det norske hockeylandslaget skapte store problemer for semifinalisten Slovakia i utslagskampen før kvartfinalene, reiser Roy Johansen til VM i Tyskland med et kraftig svekket landslag.

Per-Åge Skrøder, Morten Ask og Mads Hansen er ute, Ole-Kristian Tollefsen må sone karantene i hele gruppespillet, og nå er det også klart at Tore Vikingstad ikke blir med. 34-åringen scoret fire mål i Vancouver, men «vil ikke være med» i VM, selv om det spilles i samme land som han bor i til daglig.

- Nå har jeg hatt en lang sesong i år og jeg hadde bestemt meg for at OL skulle være det siste på landslaget. Jeg har spilt på landslaget i 14-15 år, så jeg har bestemt meg for å prioritere klubbhockeyen de to-tre siste årene jeg spiller, sier Tore Vikingstad til NRK.

I tillegg har Köln-backen Mats Trygg meldt forfall fordi han skal bli far i mai.

- Vi får jo til noe til VM. Men det er mange skader, fødsler, utestengninger og forfall, sier ishockeylandslagets trener Roy Johansen (49) til VG.

På grunn av alle disse forfallene er Anders Fredriksen og Brede Csiszar fra Vålerenga, Lars Løkken Østli fra Storhamar og Henrik Solberg fra NM-vinneren Stavanger Oilers tatt ut i VM-troppen.

Norge møter Sverige, Tsjekkia og Frankrike i gruppespillet.

Les også: - Tre matcher er altfor mye

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere