Gå til sidens hovedinnhold

Norge rundspilt av Tsjekkia i ishockey-VM

Kostbare feil ble straffet knallhardt i ny brutal VM-opplevelse.

NORGE - TSJEKKIA 2-7:

Norge sto overfor en formidabel oppgave i møtet med et stjernetungt Tsjekkia under ishockey-VM i Slovakia lørdag kveld.

Tsjekkerne kom med en overbevisende 5-2-triumf mot Sverige, en av gullfavorittene i VM, fra første kamp kvelden i forveien.

For de norske ishockeygutta ble kampen mot Tsjekkia en ny hektisk opplevelse, etter at laget kom unna med et respektabelt 2-5-tap mot Russland fredag. Lørdag endte det med 2-7 i sekken for Norge. Tobias Lindström og Sondre Olden satte inn de norske scoringene.

Som mot russerne, ble det fryktelig tøft for Norge og keeper Henrik Hauekland å stå imot fysikken og tempoet til Tsjekkia. Drøyt halvveis i kampen økte tsjekkerne til 5-1.

Til forskjell fra Russland, tok kaptein Jakub Voracek og kompani ikke foten av gasspedalen etter fem mål.

- Det blir tøft å møte Tsjekkia når Norge som lag ikke er mer kyniske og tøffe i nærkampspillet. Da blir det mye rom til tsjekkiske individualister, konkluderte Viasat-ekspert Roy Johansen.

En ekstra kjedelig hendelse i kampen var Mats Rosseli Olsen, en av løperne i den norske andrerekka, måtte ut med skade allerede i første periode. Den ferske SM-vinneren med Frölunda så ut til å få en vridning i kneet etter en knetakling fra Philadelphia Flyers-backen Radko Gudas.

Les også

Horneland avfeier at Bendtner-uttalelser bidro til vraking

- Jeg synes ikke vi klarer å komme opp på det nivået vi skal. Som jeg sa etter andre periode, så synes jeg vi blir litt små i dag. Nå må vi lande og få tilbake strukturen i det vi holder på med, sier Norges landslagssjef Petter Thorsen til Viasat etter kampslutt.

- I det hele tatt, så synes jeg vi er mye på halvdistanse i mye vi gjør i dag, og det er litt personlige feil på baklengsmålene. Det var trøkk her i dag, og når vi ikke spiller på vårt beste, så blir det sju baklengs, forsetter han.

Fryktinngytende start

Tsjekkerne gikk voldsomt ut fra start og skaffet seg føring med 2-0 allerede etter seks og et halvt minutts spill. Detroit Red Wings-backen Filip Hronek storspilte mot Sverige i VM-premieren og fortsatte taktene med begge de to første målene mot Norge.

Vålerenga-spiller Tobias Lindström banket inn en redusering da de norske gutta spilte i overtall midtveis i den første perioden.

Calgary Flames-profilen Michael Frolik økte til 3-1 da Norges ikke tok vare på sjansene de hadde i et nytt overtall. Samme Frolik satte også inn 4-1 i en midtperiode der de norsk spillerne ble spillemessig overkjørt. Michal Repik økte også med Tsjekkias femte mål i samme periode.

Landslagssjef Petter Thoresen valgte å gi andremålvakt Henrik Holm fra Stavanger Oilers sjansen fra oppstarten i tredje periode.

De siste 20 minuttene begynte positivt for Norges del, ettersom Sondre Olden reduserte til 2-5 med en flott styring forbi Tsjekkia-keeper Simon Hrubec.

Dessverre for Norges del gikk tsjekkerne rett opp i angrep og økte forspranget til fire mål like etterpå. Washington Capitals-profilen Jakub Vrana lurte Stefen Espeland nede ved rundtvantet gikk inn bak Norges mål og serverte pucken ut til Jan Rutta.

Tamba Bay Ligtning-backens avslutning ble styrt inn av New York Rangers-ungutten Filip Chytil, bak en fullstendig sjanseløs Holm.

Keeperbytte

Stavanger Oilers-målvakta fikk oppreisning for den kjedelige starten med en god redning like etterpå. Men Tsjekkia var langt ifra ferdig med herjingene i Bratislava.

Dominik Kubalik økte til 7-2 da det fortsatt var mer enn 15 minutter igjen på klokka. Det skjedde etter at Norge ga bort pucken med slurv i farlig område.

- Vi er nødt til å ta bort de slurvete momentene i spillet vårt. Det koster for mye, påpekte Johansen.

Vålerenga-treneren, som var Norges landslagssjef i over 15 år, har selv vært med på flere meget tøffe opplevelser mot Tsjekkia. Dessverre for etterfølger Petter Thoresens del var ikke Norge i nærheten av poeng denne gangen heller.

Etter to VM-kamper står Norge, som de fleste ventet, uten poeng. Tolv baklengsmål før mandagens kamp mot storebror Sverige er nok i overkant mye for et norsk lag som håper å kunne ta seg til en kvartfinale i mesterskapet.

Les også

Norge straffet hardt av nådeløse russere i VM-åpningen, tapte 2-5

Les også

Brann ved Jordal Amfi i Oslo var påtent

Kommentarer til denne saken