RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge rundspilte Tsjekkia - tok sin fjerde strake seier i VM


TAR STEG: Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal har tatt steg i sitt angrepsspill. Her fra kampen mot Polen tidligere i VM.
TAR STEG: Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal har tatt steg i sitt angrepsspill. Her fra kampen mot Polen tidligere i VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Thorir Hergeirssons håndballokomotiv tøffer videre i VM.

TSJEKKIA - NORGE 16-34 (7-20):

Norge startet med ballen, og gikk rett i angrep mot tsjekkerne. Det resulterte i en tidlig ledelse, og selv om Tsjekkia holdt følge med Norge til 2-2, endte det til slutt med en svært komfortabel komfortabel seier.

Etter at kampen i praksis var avgjort tidlig i den første omgangen, vant Norge 34-16.

- Ikke ofte vi ser det

Stine Bredal Oftedal tok ansvar i det norske angrepsspillet, banket inn tre mål før det var spilt ti minutter av kampen.

- Det er ikke ofte vi ser at hun er blant de aller beste toppscorerne, kommenterte Harald Bredeli etter at Oftedal hadde banket inn Norges sjuende mål for kvelden.

Norge-kapteinen har tatt steget ut fra en ren playmaker-rolle, og har i VM også vist seg som en giftig målscorer.

Sammen med back-kollegaene Nora Mørk (6 mål) og Veronica Kristiansen (6 mål) stod Oftedal (6 mål) for en stor andel av de norske målene i den første omgangen av oppgjøret.

KOMMENTERER VM: Harald Bredelig og Bent Svele kommenterer Norges VM-kamper for TV 2.

- Kommer til å treffe oss hardt

Landslagskaptein Bredal Oftedal gjorde en strålende kamp, der spesielt førsteomgang holdt svært høy klasse. Etter kampen møtte hun TV 2 til intervju etter nok en brakseier. 

- Føler dere at dere er uovervinnelige nå?

- Jeg har veldig lyst til å si ja, for vi føler oss jo veldig bra, og selvtilliten er virkelig der. Men det kommer til å treffe oss hardt om vi plutselig tror det, og samtidig møter en motstander som er skikkelig bra, sier Bredal Oftedal til TV 2.

I neste kamp venter Sverige på motsatt banehalvdel. Den kampen blir en ren gruppefinale mellom de to landene

Fornøyd Hergeirsson

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var godt fornøyd med Norges prestasjon mot Tsjekkia.

- Jeg synes de jobber godt. Det er bra innsats av damene. To solide keepere, og ja. Det er flere av dem som har fått spille litt mindre, og de får ta seg litt frem. Det svinger litt, men det korrigerer seg. De tør å stå i det, sier han til TV 2.

Han roser spillerne for sitt fokus og tilstedeværelse gjennom en kamp som blir avgjort tidlig.

KAPTEIN: Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var blant Norges aller beste spillere mot Tsjekkia.

- Nå håper jeg på en jevn kamp mot Sverige, noe jeg tror det blir, sier Hergeirsson videre.

Norge har fått en drømmestart på VM, og har vunnet alle de fire kampene med overbevisende siffer. På spørsmål fra TV 2 om han frykter at Norge tar for lett på oppgaven, og får seg et sjokk i møte med bedre motstand er islendingen usikker.

- Det vet jeg ikke. Det må vi nesten bare se an. Det blir tøft i morgen. Svenskene er gode, og kjenner oss godt. Det blir helt sikkert en beinhard kamp, og det trenger vi, sier Norge-sjefen.

Full kontroll

I tillegg til svært godt angrepsspill, leverte også Norge på høyt nivå bakover på banen.

Både forsvarsspillet og Katrine Lunde holdt absolutt verdensklasse, og tsjekkerne slet med å bryte gjennom den norske muren.

Til pause ledet Norge hele 20-7.

AKTIV: Nora Mørk spilte en sentral rolle i det norske angrepsspillet i førsteomgang, og scoret seks mål før pause. Da kampen i praksis var avgjort til pause, ble det mer hvile på Mørk i den andre omgangen.

Vant klart

Etter pause benyttet landslagstrener Thorir Hergeirsson muligheten til å rullere litt på laget, og slapp andre spillere til på banen.

Til tross for noen litt ferskere spillere på banen, hadde Norge full kontroll på sine tsjekkiske motstandere. Ledelsen økte betraktelig etter at flere spillere markerte seg offensivt for Norge.

Kari Brattset scoret blant annet to kjappe mål, og halvveis ut i den andre omgangen hadde ledelsen økt til 11-28.

I siste halvdel av den andre omgangen ble nivået på det norske forsvarsspillet senket noen hakk, og Tsjekkia fikk pyntet litt på resultatet.

Amanda Kurtovic og Marit Røsberg Jacobsen bidro til en god norsk avslutning på kampen, og da sluttsignalet gikk i hallen, stod det 16-34 på resultattavlen.

Se høydepunktene fra Norges seier mot Polen i vinduet under. Se hele VM gratis på Sumo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere