RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge rykker ned

Foto: Roy Kvatningen
Sist oppdatert:
Norge har ingen mulighet til å beholde plassen i A-puljen i U20-VM i ishockey etter nattens tap for Slovakia.

Petter Thoresens gjeng med norske talenter kom til møtet med Slovakia med kniven på strupen. Etter tap i samtlige kamper i turneringen var seier det eneste som kunne gi Norge et håp om å beholde plassen i det ypperste selskap.

Og det startet bra for Norge mot Slovakia.

Mathis Olimb ga Norge ledelsen drøyt midtveis i første periode, da han scoret i norsk undertall, før Slovakia utlignet til 1-1 etter 15.33. Mathias Trygg scoret på straffeslag og sendte Norge tilbake i ledelsen i andre periode, og Kristian Forsberg økte til 3-1. Men så var det slutt for Norges del.

To baklengsmål i løpet av de siste 95 sekundene av andre periode sørget for at lagene gikk til siste pause på stillingen 3-3.

Norge fikk en gyllen sjanse tidlig i tredje periode, da Slovakia får to spillere utvist i løpet av kort tid og Norge spiller fem mot tre i 1.21 minutter. Men Slovakia holdt tett, og 6.36 ut i perioden satte Ladislav Scurko pucken bak Lars Haugen til slovakisk 4-3-ledelse. Norge klarte ikke å svare.

3-4-tapet gjør at nedrykket allerede er klart for Norges del, selv om det gjenstår én kamp.

Vertsnasjonen Canada møter for øvrig Russland i finalen. Canada vant 4-0 over Finland i den ene semifinalen, mens Russland slo USA 5-1 i den andre semifinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere