Gå til sidens hovedinnhold

Norge rykker ned

Norge har ingen mulighet til å beholde plassen i A-puljen i U20-VM i ishockey etter nattens tap for Slovakia.

Petter Thoresens gjeng med norske talenter kom til møtet med Slovakia med kniven på strupen. Etter tap i samtlige kamper i turneringen var seier det eneste som kunne gi Norge et håp om å beholde plassen i det ypperste selskap.

Og det startet bra for Norge mot Slovakia.

Mathis Olimb ga Norge ledelsen drøyt midtveis i første periode, da han scoret i norsk undertall, før Slovakia utlignet til 1-1 etter 15.33. Mathias Trygg scoret på straffeslag og sendte Norge tilbake i ledelsen i andre periode, og Kristian Forsberg økte til 3-1. Men så var det slutt for Norges del.

To baklengsmål i løpet av de siste 95 sekundene av andre periode sørget for at lagene gikk til siste pause på stillingen 3-3.

Norge fikk en gyllen sjanse tidlig i tredje periode, da Slovakia får to spillere utvist i løpet av kort tid og Norge spiller fem mot tre i 1.21 minutter. Men Slovakia holdt tett, og 6.36 ut i perioden satte Ladislav Scurko pucken bak Lars Haugen til slovakisk 4-3-ledelse. Norge klarte ikke å svare.

3-4-tapet gjør at nedrykket allerede er klart for Norges del, selv om det gjenstår én kamp.

Vertsnasjonen Canada møter for øvrig Russland i finalen. Canada vant 4-0 over Finland i den ene semifinalen, mens Russland slo USA 5-1 i den andre semifinalen.

Kommentarer til denne saken