RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge rystet hockeystormakten

Foto: Joe Klamar (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Hadde Canada på gyngende grunn i sluttminuttene.

NORGE - CANADA 2-3:

Norge var bare centimetere fra å sikre utligning mot slutten av mellomspillkampen mot Canada. En ny VM-sensasjon var på gang etter at Ken André Olimb og Marius Holtet hadde redusert Canadas tremålsledelse til 2-3 på bare et minutt.

Og da Canada pådro seg en ny utvisning like etter åpnet det seg nye mulighet er for Norge til å sette inn 3-3. Et slagskudd fra Holtet strøk tverrliggeren bak keeper Jonathan Bernier uten at Los Angeles Kings-målvakten ante hvor pucken var.

- Tar den ni av ti ganger
Norges keeper Lars Haugen var bare mellomfornøyd med egen innsats og tok selvkritikk både på Canadas andre og tredje mål. Det siste fra var det imidlertid lite å gjøre med. Selv verdens beste målvakter ville fått problemer med James Neals fulltreffer i netttaket.

- Det andre målet gikk dessverre inn via leggskinnet mitt. Jeg hadde tatt den ni av ti ganger, sa Haugen til Viasat 4, om John Taveres 2-0-mål.

24-åringen reddet likevel flere andre store sjanser alene med motstanderens spillere.

- Vi gjorde vårt beste for klare uavgjort, og var fryktelig nære på slutten, konstaterte Haugen.

Tjuvtriks
Landslagssjef Roy Johansen innrømmet at Norge ble straffet på noen personlige feil, men roste også Canada for å stille godt forberedt. Han irriterte seg likevel noe over at motstanderen fikk noe fordelaktig dømming.

- De fikk lov til å drive mye med tjuvtriks og stygt spill. Canada har stort sett alltid en dommerfordel i mesterskap, mener landslagssjefen.

Tjuvtriksene Roy Johansen sikter til gikk blant annet ut over Norges kaptein Ole Kristian Tollefsen.

- De kjenner meg og jeg kjenner dem. De prøvde å få meg litt i ubalanse. Sånn er hockey. I dag hadde vi muligheten til å slå Canada, men vi startet litt for dårlig. Vi fikk ikke like god uttelling på sjansen og gjorde noen personlige feil. Da blir det vanskelig å slå et lag som dem, sa Tollefsen til Viasat 4.

Nettavisen fulgte oppgjøret LIVE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere