Norge rystet Sverige

Foto: AFP/Scanpix

Det så en periode ut til at det kunne bli uavgjort mellom Norge og Sverige i ishockey-VM.

10.05.10 09:26

NORGE - SVERIGE 2-5:

20 sekunder ut i midtperioden utlignet Henrik Solberg til 2-2, og ga liv i drømmen om poeng mot storebror Sverige.

Det svenske hockeylandslaget ble tydelig rystet av det norske storspillet.

Dessverre ble rutinen for vanskelig å hamle opp med for Norge. Etter tre mål av Mathias Weinhandl endte det med seier til de blågule, og de tok med seg alle tre poengene fra den første kampen.

Svenskene åpnet best
Sverige gikk tidlig opp i 2-0, først ved Weinhandl, som dro seg forbi en norsk beck og satte inn kampens første mål, og så ved et kanonskudd av Erik Karlsson.

De norske gutta var likevel friske og kjempet hardt, men fikk ingen scoringer i den første perioden.

Andre perioder fikk en pangstart. Patrick Thoresen fosset i angrep og plasserte pucken flott bak den svenske keeperen. Dermed sto det 2-1 og spenningen var intens før siste periode.

Norsk utligning
Etter scoringen kom det norske landslaget betydelig bedre med i kampen. Allerede 15 sekunder ut i den siste perioden var Thoresen svært nære utligning. Men det var Henrik Solberg som fikk æren av å sette inn Norges andre mål. Alene med keeper gjør han ingen feil, og sørger for ekstase i den norske supportergjengen med 2-2 mot hockeygiganten Sverige.

Etter dette overtok Norge dominansen, men rutinerte svensker lurte inn sitt tredje mål. Weinhandl scoret med det sitt andre for kvelden.

Slitne nordmenn innså at kampen var tapt da Pääjärvi-Svensson pirket inn 4-2 bak Pål Grotnes. Dommeren måtte se video for å se om pucken faktisk var inne, men dømte korrekt scoring.

Rett før slutt punkterte Weinhandl kampen med sitt tredje for kvelden.

Dermed endte kampen med 5-2-seier til Sverige, men et godt norsk lag hadde ingen grunn til å deppe av den grunn. Mye positivt kom ut av kampen og gir gode utsikte for resten av mesterskapet.

Neste kamp for de norske gutta spilles tirsdag mot Tsjekkia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.