Gå til sidens hovedinnhold

Norge satser på ishockey

I løpet av de neste ti årene skal antall ishaller i Norge mer enn fordobles. Norges Ishockeyforbunds nye visjon er ”Ishockey for hele Norge 2012”.

Per i dag er det 29 ishaller i Norge, i tillegg til Håkonshall og Oslo Spektrum. I Sverige finner man rundt 300 ishaller. Det er fem år siden forrige gang en ishall ble ferdigstilt i Norge, skriver NTB. Den hallen - Furuset Forum - overtok for den gamle Furusethallen.

Det er kanskje ikke så rart svenskene er bedre enn oss i ishockey?

Økte rammer

Nå ønsker imidlertid Norges Ishockeyforbund (NIHF) å gjøre hockey til en nasjonalsport - på linje med ski- og skøyteidrettene på vinterstid. NIHF satser derfor på en storstilt utbygging av billige og driftsvennlige haller.

En ishall skal ikke koste mer enn 24 millioner kroner. Forbundet har fått økt rammene fra tippemidlene. Maksimalsatsen i tippestøtte for ishaller er hevet fra 3,5 til 6 millioner kroner. Det er også en programsatsing - gitt lovnader - som vil gi ytterligere 5 millioner kroner til 27 av hallene.

- Vi må både forsterke sporten der den har nedslagsfelt i dag og spre den til nye områder. Dersom vi skal lykkes må hele organisasjonen medvirke og når nye anlegg kommer er det behov for en nasjonal dugnad for å få anleggene fylt med aktivitet, heter det blant annet i visjonen.

Følgende plassering av nye ishaller er foreslått:

Kirkenes, Alta, Tromsø, Sortland, Narvik, Bodø, Mo i Rana, Steinkjer, to i Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, to i Bergens-området (Askøy og Voss), to i Stavanger-området (Stavanger og Haugesund), en mellom Stavanger og Kristiansand (Flekkefjord), to i Kristiansand, en mellom Kristiansand og Skien (Grimstad), Skien, Drammen, Bærum, to i Oslo, Sarpsborg/Fredrikstad, Moss, Askim, Elverum og Fagernes.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene