*Nettavisen* Sport.

Norge-seier mot Malta etter skuffende prestasjon

KEEPER REDDET: Joshua King bommet på straffe under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Malta og Norge på Ta'Qali stadion i Ta'Qali mandag.

KEEPER REDDET: Joshua King bommet på straffe under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Malta og Norge på Ta'Qali stadion i Ta'Qali mandag. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Det ble seier på Malta, men ikke av den vakre sorten. Etter kampen ble Joshua King, som bommet på straffe, så irritert over spørsmål om straffespark at han forlot intervjuet.

18.11.19 23:52

MALTA - NORGE 1-2

OSLO/TA'QALI STADION (Nettavisen): Det ble 2-1-seier mot Malta mandag kveld, men Norge imponerte ikke.

Spissene King og Alexander Sørloth reddet Norge fra et pinlig resultat med sine scoringer.

BØRS: Slik spilte Norge mot Malta

Premier League-proff King var langt fra fornøyd med lagets prestasjon.

- Vi spilte en hel middelmådig kamp, det var ikke noe spesielt. Straffen var en stor sjanse, og så hadde vi et par sjanser til vi burde satt, men jeg synes ikke vi spilte noe bra kamp, men vi gjorde jobben, sier Norge-spissen.

Han ble byttet ut med skade minutter før slutt.

- Jeg spilte kanskje litt for lenge og burde kanskje gått av banen til pause. Men det var ikke Perry eller Lars sitt valg, jeg synes ikke tempoet på banen gikk altfor fort, så jeg regnet med at det var ok. Jeg har spilt hver eneste kamp siden sesongen startet, både for landslag og klubblag, så kroppen begynner å kjenne det, sier King.

Han regner med det er en liten strekk og at han i hvert fall er ute i et par uker.

Forlot intervjuet

De siste ukene har det vært mye snakk om hvem som skal være straffeskytter for Norge. Erling Braut Haaland er som kjent straffespesialist, men King har avfeid diskusjonen og beholdt ansvaret.

Etter straffebommen mot Malta ble det igjen et tema.

Da Nettavisen spurte King etter kampen om hva han tenker om neste straffe, forlot han intervjuet brått uten å si et ord.

Overfor TV 2 bekreftet King etter kampen at så lenge det er opp til han, så kommer han til å fortsette å ta straffesparkene for Norge.

- Skal ikke kappe hodet av ham

Landslagsassistent Per Joar Hansen sier følgende om hvem som nå tar neste straffe for det norske landslaget.

- Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Jeg har ikke ofret det en tanke. Nå har vi nettopp spilt en kamp. Han har scoret på nesten alle straffene for oss, så vi skal ikke kappe hodet av ham fordi han bommet på en straffe her, sier Hansen til Nettavisen.

Assistenten har ingen problemer med at spissen velger å forlate et intervju fordi han ikke liker spørsmålene.

- Det er et fritt land, det får han gjøre som han vil, sier Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre. MÅL: Maltas Paul Fenech blir gratulert etter 1-1 målet under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Malta og Norge på Ta'Qali stadion i Ta'Qali mandag.

MÅL: Maltas Paul Fenech blir gratulert etter 1-1 målet under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Malta og Norge på Ta'Qali stadion i Ta'Qali mandag. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Mats Møller Dæhli var tilbake på landslaget etter to år og gjorde en god omgang før han måtte gi seg midtveis på grunn av en kjenning.

- Det eneste positive er at vi vant, sier Dæhli til Nettavisen.

- Vi slipper oss ned, og det skal ikke skje. Men vi vinner i hvert fall, legger han til.

- Skremmende

Sander Berge mener Norge har mye mer å gå på. Han synes Norge hadde to gode perioder på 15-20 minutter i begge omgangene, men:

- Når vi først slipper oss ned blir det plutselig helt jevnt. Det er skremmende, selvfølgelig, sier Berge til Nettavisen.

- Men fotball handler om å vinne, og det klarer vi, legger han til.

Norges matchvinner Alexander Sørloth alt annet enn fornøyd med hva Norge viste denne kvelden på Malta.

- Jeg tror vi skal glemme denne kampen så fort som mulig, for dette var ikke bra nok i det hele tatt. Hver gang de kommer over midten så føles det som det kan bli farlig, og vi skal selvfølgelig score mer enn to mål her, sier Sørloth til TV 2.

Og legger til følgende om hva som ikke stemte denne kvelden:

- Det er vanskelig å si. Vi starter bra første 20, men så slepper vi oss ned. Det skal ikke skje, men vi klarer heldigvis å ro oss i land. Det er ikke bra nok.

Klikk på bildet for å forstørre. KRANGLET BALLEN I MÅL: Joshua King sendte Norge i føringen med dette målet.

KRANGLET BALLEN I MÅL: Joshua King sendte Norge i føringen med dette målet. Foto: Jonathan Borg (AP)

Joshua King måtte forlate banen i sluttminuttene med det som kunne se ut som en strekk, og nå venter det nye undersøkelser i England. Norge- og Premier League-spissen kom med en spådom på hvor lenge han må være på sidelinjen.

- Jeg fikk en liten kjenning på slutten der. Det blir en «scan» når jeg kommer tilbake til England. Det er litt sårt. Når man sitter her nå så tenker man jo det (at 88 minutter mot Malta kanskje ikke var nødvendig), det er et tøft kampprogram som venter i Premier League nå. Vi spilte jo ikke for så mye i dag, så kanskje, sa King og la til følgende skadeprognose:

LES OGSÅ: Ubeseiret Danmark til EM-sluttspillet

- Dette er ikke bra nok

Foran et glissent Malta-publikum viste Norge etter bare ett minutt at de var angrepslystne, men den potensielle muligheten til Joshua King ble avvinket for offside.

Men scoringen skulle ikke la vente (lenge) på seg.

Et meget imponerende forarbeid av Berge og Mats Møller Dæhli førte til slutt til at King nærmest kunne spasere ballen i mål, etter en liten duell med Maltas sisteskanse.

Norge var helt klart det beste laget før hvilen, og kun manglende presisjon i den siste tredjedelen sto i veien for en real målfest.

King kunne doblet Norges ledelse – og dunket inn sitt andre for kvelden etter 28 minutter, men skuddforsøket barberte feil side av stolpen. Midt foran mål stå en resignert Alexander Sørloth som slo ut med armene for å signalisere at han enkelt kunne ha trillet ballen i åpent mål.

Klikk på bildet for å forstørre. MÅL: Alexander Sørloth sørget for norsk seier i Malta.

MÅL: Alexander Sørloth sørget for norsk seier i Malta. Foto: Darrin Zammit Lupi (Reuters)

Det var en avgjørelse Norge kunne blitt straffet for tre minutter senere, men Kyrian Nwokos skuddforsøk ble aldri den store trusselen for Ørjan Nyland i Norge-burret.

Kanskje burde Norge tatt Maltas advarsel til følge – for ti minutter senere vartet tidligere Tippeliga-spiller Mifsud opp med et innlegg i verdensklasse, som fant Paul Fenech helt umarkert på bakerste stolpe, hvor han fikk en enkel jobb med å ekspedere ballen i nettmaskene.

Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen likte dårlig at Norge sprakk opp defensivt og slapp inn mål mot en motstander som Malta.

- Det er veldig skuffende. Jeg sa det før kampen, det mest skuffende hadde vært om vi slipper inn mål. Og her gjør begge sidebackene en dårlig jobb, sa «Drillo» i pausen på TV 2.

Sørloth til unnsetning

Norge startet også kampens andre omgang med høyt tempo, uten det helt store sluttresultatet.

Til tross for gode innleggsposisjoner, så vel som dødballer, manglet det stort i presisjonen til Norge. Ballene hadde en lei tendens til å havne i Malta-målvaktens trygge grep.

Mifsud var hjemmelagets store trussel denne kvelden, og kun en takling i siste liten fra Kristoffer Ajer i det 60. spilleminutt forhindret en ny god gjenombruddspasningen fra 38-åringen, som mot Norge registrerte seg for sin 143. landskamp.

Men det var fortsatt Norge som var det førende laget denne kvelden.

Sander Berge var blant Norges beste spillere denne kvelden, og etter 62 minutter fant han en umarkert Sørloth i Maltas sekstenmeter, som med det på enkelt vis kunne sende Norge tilbake i føringen

Fire minutter senere fikk vi nesten en reprise av Norges andre mål, men denne gangen ble Sørloth meid ned i det han skulle avslutte, og dermed fikk Norge et korrekt idømt straffespark.

Det var liten tvil om hvem som skulle ta straffesparket, selv om det var et tema i forkant av oppgjøret. King tok selvsikkert ballen i egne hender, men klarte ikke å overliste Maltas målvakt, som vartet opp med en habil redning.

Flere mål ble det heller ikke denne kvelden, som dermed endte med Norge-seier, om med noe bismak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag