SPANIA - NEDERLAND 3-0:

Det norske U21-landslaget har imponert stort i EM i Israel, og ble tirsdag klar for semifinalen i mesterskapet etter at de spilte 1-1 mot Italia.

Onsdag kveld skulle det avgjøres hvem som blir de norske ungguttenes motstander i semifinalen da Spania møtte Nederland.

Utgangspunktet var enkelt.

Vinneren av kampen møter Norge i semifinalen.

Og det var tydelig at spanjolene hadde et sterkt ønske om å møte de norske ungguttene. For onsdag kveld viste de klasse da de slo Nederland 3-0 i Israel.

Skulleruds «største test»
- Norge skal få kjørt seg, det er det ingen tvil om, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad, da han var vitne til spansk finspill onsdag kveld.

Også landslagstrener Tor Ole Skullerud var vitne til spansk festfotball. Han sier til NTB at han er forberedt på en meget tøff oppgave i semifinalen.

- Det blir helt sikkert den største testen hittil i min trenerkarriere, sa Skullerud til NTB etter kampen.

- Jeg gleder meg til kamp, men vi skal jobbe som svin for å vinne ut hvordan vi skal og kan angripe dem. Så får vi se om vi finner en god nok plan, sa Skullerud videre.

Spania viste klasse
26 minutter var spilt da Alvaro Morata sendte spanjolene opp i ledelsen 1-0.

Nederland fikk en enorm mulighet til å utligne kun to minutter senere, men en fantastisk benparade av David de Gea gjorde at det fortsatt sto 1-0.

I stedet økte Spania ledelsen, da Isco ble spilt igjennom alene med keeper etter 32 minutter. Malaga-spilleren, som har blitt koblet til en rekke storklubber i sommer, gjorde ingen feil alene med Marco Bizot, og satte inn 2-0 for Spania.

Spania møter Norge
Flere mål ble det ikke før dommeren blåste av til pause.

Begge lag fortsatte å produsere sjanser også etter hvilen, men spanjolene så ut til å ha god kontroll på de nederlandske ungguttene.

Nederland var svært nære med å redusere to minutter før full tid da de traff tverrliggeren, men ballen ville ikke i mål for nederlenderne.

For dette var Spanias kveld. Få minutter før full tid økte de ledelsen til 3-0, da Alvaro Vazques satte ballen i mål.

Da klokken viste 90 minutter sto det 3-0 på måltavlen i Israel, og dermed møter Norge Spania i semifinalen, mens Nederland må forsøke å slå Italia for å komme til finalen.

Spania har vunnet samtlige av kampene i gruppespillet, og kan vise seg å bli en vanskelig nøtt å knekke for Tor Ole Skulleruds menn.

Semifinalene spilles førstkommende lørdag.

LES OGSÅ: Tror U21-gutta vil vasse i tilbud