Gå til sidens hovedinnhold

Norge skjøt seg bort

Sverige til topps da Norge slet med å takle vanskelige forhold i Oberhof.

Torsdagens verdenscupstafett i skiskyting for kvinner ble ikke like spennende som herrenes stafett dagen i forveien. I alle fall ikke sett med norske øyne.

Som under herrenes stafett onsdag, var værforholdene i tyske Oberhof ikke av det gjestmilde slaget, selv med verdens beste skiskyttere på besøk. Vinden var muligens ikke like sterk som torsdag, men dårlig sikt og tett tåke bidro til minst like vanskelige forhold for kvinnene.

Selv på TV-bildene var det vanskelig å se det svenske laget og ankerkvinnen Helena Ekholm gå inn til en klar seier. Frankrike kom i mål til 2.-plass snaue minutter etter svenskene, mens Hviterussland overrasket med å bli nummer tre.

Ekholm gikk svenskene opp til teten da Ukrainas ankerkvinne Valj Semerenko mislyktes fullstendig og fikk tre strafferunder på sin liggende skyting. Uheldige Semerenko gikk ut med en solid ledelse etter at lagvenninnene klarte seg uten strafferunder.

Norge gikk i mål til 8.-plass etter å ha pådratt seg seks strafferunder og hele 21 ekstraskudd. Ingen av de andre nasjonene brukte flere skudd enn de norske jentene. Norge kom i mål tre minutter og 45 sekunder etter Sverige.

Den norske kvartetten besto av Synnøve Solemdal, Ann Kristin Aafedt Flatland, Fanny Welle-Strand Horn og Tora Berger.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED
Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken