RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge skuffet i VM-starten

Sist oppdatert:
Norge klarte ikke å sette Ungarn på plass under B-VM i ishockey søndag. - Vi var klart bedre, men må begynne å score på sjansene våre, sa Morten Ask til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Ungarn og Japan er Norges antatt sterkeste motstandere i kampen om opprykksplass til A-VM. Søndag møtte Norge vertsnasjonen i den viktige åpningskampen. Allerede i første periode kom den første skyllebøtten for Norge. Peter Erdosi sørget for ledelse til Ungarn etter snaue fire minutter. Like etterpå utliknet utenlandsproffen Martin Knold. Gabor Ocskay ordnet 2-1 til vertsnasjonen like før første periode var slutt.

Dårlig uttelling
I andre periode utliknet Norge til 2-2 etter en scoring av Morten Ask. Det ble også matchens siste mål, for tredje periode endte målløst. Til tross for få mål er Ask godt fornøyd med spillet.

- Vi gjør en veldig god kamp, men er helt klart ikke fornøyd med resultatet. Vi skaper mange sjanser, men klarer ikke å få pucken i mål, sier Morten Ask til TV 2 Nettavisen.

Og skuddstatistikken viste at Norge hadde et solid overtak med 47 mot Ungarns 27.

- De hadde en god keeper, men alt i alt var vi bedre enn dem. Men vi blir nødt til å glemme dette. Ungarn møter Japan i morgen, og det blir ingen lett match, tror Ask.

Må være mer sultne
Mandag spilles andre kamp, hvor Storbritannia er motstander.

- Vi er nødt til å tenke positivt, og vi kommer til å forsøke å spille mer disiplinert og være litt mer sultne på å få pucken i mål, sier Ask som selv skal forsøke å få i seg litt mat før han finner sengen for kvelden.

Øvrige resultater:
Storbritannia - Polen: 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Kina - Japan: 1-8 (0-2, 1-4, 0-2)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere