Gå til sidens hovedinnhold

Norge slåss for å overleve

Støvet har lagt seg over Wimbledons gressbaner. Denne helgen står Davis Cup-kvartfinaler på programmet.

Norge møter Monaco hjemme i Oslo denne helgen. Norge spiller for å holde seg i i Europe/Africa Zone Group II, etter at det ble tap 1-4 for Ukraina i første runde . Kaptein Anders Håseth har tatt ut Jan Frode Andersen, Stian Boretti, Frederick Sundsten og Erling Tveit på det norske laget.

- Vi er favoritter, det er helt klart. Men selv om vi er favoritter på papiret, er det noe som heter Davis Cup-nerver. I tennis er man jo ikke så vant til å spille på lag, og Davis Cup betyr veldig mye for spillerne, sier Håseth til TV 2 Nettavisen.

Det skal spilles to singlekamper fredag, én doublekamp lørdag og to singlekamper søndag. Stian Boretti er først ut. Han møter fredag Monacos beste spiller, Benjamin Balleret. Deretter spiller Jan Frode Andersen mot Guillarme Couillard.

Andersen og Boretti er nominert til doublekampen, men dette kan endres på kort varsel. Håseth vil foreløpig ikke røpe hvilke tanker han gjør seg om lørdagens kamp.

- De to andre er også gode i double, forklarer Håseth.

I hovedgruppen er det åtte lag som kjemper om Davis Cup-tittelen, den gjeveste landslagsturneringen idretten har å by på. Regjerende mester Spania ble slått ut i forrige runde, og må skuffet konstatere at deres slovakiske overmenn møter Nederland i kvarfinalen.

Karol Kucera er tilbake i det slovakiske laget, noe som styrker deres mulighet til å nå semifinalen for første gang.

Den store duellen står mellom Australia og Argentina. Lagene møtes på gress i Sydney, noe hjemmelaget håper å utnytte i forsøket på å hevne 0-5-tapet på grusen i Argentina i 2002. Lleyton Hewitt, Wayne Arthurs, Chris Guccione og Peter Luczak spiller for Australia, mens David Nalbandian, Guillermo Coria, Mariano Puerta og Gaston Etlis skal forsvare det blåhvite flagget til Argentina.

Russland møter Frankrike og Kroatia møter Romania i de to siste kvartfinalene.

Kilde: Tennis.no, ATPtennis.com.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre

Kommentarer til denne saken