Gå til sidens hovedinnhold

Norge slått av svenskene, men videre til lagsprintfinale

Prøvde å spare krefter før det skal kjempes om medaljer.

SEEFELD/OSLO (Nettavisen): Det norske kvinnelaget med Ingvild Flugstad Østberg og sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla gikk som ventet greit videre til finalen i VM-lagsprinten i klassisk stil.

Sølvvinner Østberg fra lørdagens 15 kilometer duathlon gikk først ut, mens Falla gikk ankeretappen.

Sverige og Norge tok de to første plassene etter en spurt mellom fire nasjoner og er dermed sikret finale.

- Vi prøvde å få det så billig som mulig, og jeg følte jeg mestret det bra. Og jeg tror Maiken også fikk det ganske billig, så håper jeg vi har enda mer å trykke med i finalen, sier Østberg til NRK.

Svenske Maja Dahlqvist spurtet litt kjappere enn Norges Falla og fullførte 17 hundredelssekund foran. Finland og Tyskland fulgte deretter, og også de sikret seg finaleplass.

Falla mottok etterpå en muntlig advarsel av juryen for å ha brutt teknikkreglene, ifølge NRK. Dette var dog ikke nok til å gi den individuelle verdensmesteren gult kort.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til statskanalen at Sverige er gullfavoritt i øvelsen, og at han tror svenskene er et lite hestehode foran Norge på papiret.

Russland og Sveits tok de to første plassene i den andre semifinalen. Slovenia, USA, Justyna Kowalczyks Polen og Hviterussland er også videre fra dette heatet.

Les også

- Therese Johaug kan tjene ti millioner på ski-VM

Kommentarer til denne saken