RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge slått gul og blå

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Tor Arne Hetland tapte spurten for Björn Lind. Debatt: Unner du Sverige gull?

Les også:Også damene tapte for Sverige

Heller ikke de norske guttene klarte å gå først over målstreken i sprintstafetten.

Etter 12 års gulltørke, spurtet Björn Lind inn til söta brors andre OL-gull på under en time. Han var overlegen mot Tor Arne Hetland på de siste meterne.

Svenskene Tobias Fredriksson og Björn Lind valgte samme taktikk som jentene som tok gull før dem. De overlot til de andre å gjøre grovarbeidet og sparte seg til spurten.

Jens Arne Svartedal prøvde å dra i fra på sin siste etappe og gi Hetland en liten luke, men fikk ikke mer enn tre sekunder til svenskene. Det var ikke nok.

Lind har vært verdens beste sprinter denne sesongen, og beviste det i spurten mot Hetland og russiske Vassilij Rotchev. Russeren måtte gi seg tidlig og tok til takke med bronsemedaljene.

Semifinale:
Jens Arne Svartedal og Tor Arne Hetland hadde, i likhet med de norske jentene, små problemer med å gå til finale i sprintstafett.

Etter å ha vært toneangivende i store deler av semifinaleheatet, kom Tor Arne Hetland til mål sammen med russiske Vassilij Rotchev og tyske Andreas Schlutter, men de lot Hetland gli først over målstreken.

Sverige kontrollerte det første semifinaleheatet og Tobias Fredriksson og Björn Lind tok ikke ut mer krefter enn de måtte for å ta seg til finale. Med seg fikk de Tsjekkia, Slovakia og Kasakhstan.

Bakgrunn:
Jens Arne Svartedal og Tor Arne Hetland er blant verdens aller beste sprintere. Derfor er de også blant de største favorittene til OL-gullet i sprintstafett.

Hetland tok gull på distansen i VM i Oberstdorf i fjor sammen med Tore Ruud Hofstad. Den gangen var Svartedal syk og måtte melde pass til konkurransen.

Svartedal har hatt magetrøbbel også i Torino, men er friskmeldt og skal være i godt slag foran dagens konkurranse.

De norske guttene har vært uheldige i trekningen av kvalifiseringsheat. Bare Sverige av forhåndsfavorittene går i det andre heatet. Men det betyr at Svartedal og Hetland får brynt seg fra start og får konstatert om formen er på plass eller ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere