NORGE - TSJEKKIA 24-22:

Norge møtte Tsjekkia til duell i EM-kvalifiseringen for annen gang på fire dager søndag.

Kamputviklingen i Stavanger Idrettshall ble en minst like frustrerende som i bortekampen i Tsjekkia.

Akkurat som da, var Norge i føringen til pause. Men håndballherrene mistet grepet på kampen da de periodevis nærmest sluttet å score etter sidebyttet.

Tsjekkia utlignet forspranget Norge hadde og sørget for en nervepirrende avslutning igjen. Heldigvis for Norge maktet ikke gjestene å ta seg forbi og vinne igjen.

-Unødvendig
- Det ble unødvendig jevnt. Vi har et betydelig bedre lag og skulle avgjort mye tidligere. Normalt vinner vi slike kamper med 7-8 mål, men det gjorde vi ikke. Vi kunne fort tapt denne kampen også, oppsummerte landslagstrener Robert Hedin overfor TV 2.

Svensken ergret seg over at det norske laget kastet bort enkle baller. Han tror likevel mye skal til om Norge ikke tar seg videre til EM-sluttspill i januar nå.

De siste minuttene gjorde begge lag en serie feil og skuddbom som gjorde innspurten smått kaotisk.

Tsjekkia tok timeout, men lyktes ikke med å score da de hadde ett mål å ta igjen i sluttminuttet.

Espen Lie Hansen scoret Norges to siste mål og ble viktig for at Robert Hedins gutter i det hele tatt klarte å dra seieren i land.

Den unge Drammen-spilleren ble norsk toppscorer med åtte mål.

- Slurvete
- Vi burde hatt en støre seier. Jeg bommer på en kontring som er idiotisk. Jeg skulle ikke ha bommet der. Det var slurvete, sa Lie Hansen til TV 2.

Situasjonen han siktet til skjeded på stillingen 21-20 til Norge. 21-åringen kom i stor fart og valgte overraskende å lobbe alene med Tsjekkias keeper. Ballen gikk i tverrliggeren.

- Vi sløste for mye med sjansene. Men jeg synes også vi var uheldige. De hadde flere skudd som traff vår blokk og likevel gikk inn, påpekte Lie Hansen.

Tsjekkia mistet sin stjernespiller Filip Jichia tidlig i førsteomgangen med skade. Uten Jichia, som terroriserte det norske laget og scoret 13 mål i det omvendte oppgjøret, burde det ha vært en enklere oppgave for Norge å vinne med større sifre enn Tsjekkias 29-26 på hjemmebane.

Slik ble det likevel ikke. Tsjekkia tar etter alt å dømme førsteplassen i Norges kvalifiseringsgruppe, og ligger an til bedre seeding senere i turneringen.

Les saken: Norge stoppet av verdens beste