Norge slo Egypt i håndball-VM

IMPONERTE STORT: Magnus Abelvik Rød var en av Norges store spillere.

IMPONERTE STORT: Magnus Abelvik Rød var en av Norges store spillere. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP)

21-åringen vartet opp med kjempekamp for Norge

20.01.19 22:21

NORGE - EGYPT 32-28

Det ble en god start for de norske håndballherrene i hovedrunden etter at Egypt ble slått 32-28 i den første kampen. Dermed slo Norge tilbake etter tapet for Danmark.

Sander Sagosen viste seg frem fra sin beste side igjen, etter at Danmark låste han helt av tidligere i mesterskapet. Han dunket inn hele ti scoringer for Norge.

I hovedrunden er det nå Danmark og Sverige som leder med seks poeng hver etter å ha spilt tre kamper. Norge følger bak med fire. De norske herrene møter Sverige allerede på mandag.

Det samme gjorde 21-åringen Magnus Abelvik Rød, som var i fyr og flamme for de norske herrene.

- Vi kan bare drømme om hvor god han kommer til å bli. Han har muligheten til å bli en skikkelig verdensklassespiller, sa en tydelig imponert Daniel Høglund fra Viasats kommentatorplass.

Etter kampen tok også Høglund til sosiale medier:

- Godt TV3s seere stemte frem Magnus Abelvik Rød som banens beste i dag. For den var fortjent. En gutt som vil vokse inn i håndballhimmelen. Spiller sin beste landskamp til nå og viser hva vi kan glede oss til i årene fremover, skriver kommentatoren.

- Brutalt

Også Kristian Kjelling var meget, meget imponert over det han hadde sett fra unggutten.

- Det ser helt brutalt ut, sa Kjelling fra Viasats kommentatorplass.

Selv hadde 21-åringen fått beskjed om at han skulle spille allerede på lørdag.

- Jeg fikk beskjed i går om at jeg skulle starte, så jeg har forsøkt å forberede meg så godt som overhode mulig, sa Abelvik Rød til Viasat, som var enig i at dette kunne omtales som han beste landskamp.

Han understreket også stoltheten over å få spille for Norge i en såpass viktig kamp.

- Dette betyr utrolig mye. Det å få representere landet sitt, og gi noe tilbake til det norske folk som sitter og ser på er en god følelse.

32-28 betyr dermed at Norge har fått en pangstart på spillet i hovedrunden i håndball-VM.

- Jeg er veldig fornøyd. Egypt er et godt lag, de har gode resultater mot andre lag. Vi får mer flyt, selv om vi sliter med strekspilleren i forsvarsspillet. Det er et steg i riktig retning, sa Christian Berge til Viasat etter kampen.

- Jeg synes vi starter fint. I andre omgang synes jeg vi skaper mer offensivt igjen. Vi kommer til gode sjanser, men vi nøler med innspill på strek.

Norsk kontroll

Egypt suste opp i 0-3-ledelse fra start, men de norske herrene spiste seg vei inn i oppgjøret, og overtok etter hvert føringen i kampen. Spesielt anført superstjernen Sander Sagosen.

Norges store stjerne vartet opp med seks scoringer i den første omgangen, og var sammen med Magnus Abelvik Rød de store stjernene offensivt for Christian Berge.

Det var uansett keeper Torbjørn Bergerud som virkelig viste seg frem. På Egypts 24 skudd slo han vekk ti av forsøkene. Det gav en redningsprosent på hele 42 prosent for Norges sisteskanse.

Det fikk Viasat-ekspert, og tidligere landslagskeeper, Ole Erevik til å hylle den norske keeperen i studio til pause.

- De siste ti minuttene lukker han jo nesten igjen målet, sa Erevik.

Selv om Norge tidvis slet med å holde unna egypterne, så kunne de smile bredt over en 16-14-ledelse etter den førtste halvtimen spilt.

I den andre omgangen fulgte Egypt Norge tett i starten, til tross for Karim Abdelrahim ble vist rødt kort for et slag mot Abelvik Røds ansikt.

Da Bjarte Myrhol satte inn 21-16 virket det som de norske herrene skulle cruise fra, men egypterne jobbet seg vei inn i kampen. Etter halvspilt andre omgang banket Ahmed Khairy inn 23-22.

Anført av Abelvik Rød og Sagosen hadde Norge god kontroll utover i omgangen, og lot ikke Egypt utligne eller ta ledelsen noen gang i løpet av den andre omgangen.

Med toi scoringer hver ble de to Norges største spillere i den første kampen i hovedrunden. Norge vant 32-28 mot Egypt. Mandag venter oppgjør mot Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag