Gå til sidens hovedinnhold

Norge-spillerens takling skaper reaksjoner: - Helt ekstrem

Norges stortalent presenterte seg for alvor da Norge slo Latvia.

Norge tok en etterlengtet seier mot vertsnasjonen Latvia i fredagens VM-kamp i gruppe B i ishockey-VM. Supertalentet Emilio Pettersen presenterte seg for alvor med sin første scoring for Norge da han sendte Norge opp i 3-2-ledelse tidlig i den tredje perioden, men Latvia slo tilbake og sørget for spilleforlengelse.

Den Calgary-eide 21-åringen Pettersen fant plass i det såkalte slottet og banket Norge i føringen.

Ingen av lagene maktet å avgjøre kampen i tre-mot-tre-spillet i forlengelsen. Dermed måtte det straffeslag til for å kåre en vinner hvor Norge trakk det lengste strået og sikret seieren etter scoringer av Sondre Olden og Michael Haga.

I tillegg til Pettersens scoring gjorde også lagkamerat Erlend Lesund seg bemerket med en enorm takling på Latvias Rodrigo Abols i midtperioden.Abols var ikke oppmerksom på den norske forsvarskjempen i midtsonen og ble regelrett måkt i bakken av Røgle-forsvareren.

- Oi, oi, oi, det er det vi har ventet på fra Lesund. Fantastisk hockeytakling, men dommerne tok ikke den, sier Viasat-kommentator Morgen Langli om taklingen.

Ekspertkommentator Ole Eskild Dahlstrøm var fra seg av begeistring over Lesunds involvering.

- Han gjorde en drøss av de i Sverige, men der ble han utvist og måtte også stå over en kamp. Den er åpen-is, han kommer inn og hopper ikke. 100 kilo der så kjenner du det, det er deilig. Jeg elsker åpen-is taklinger, sier Dahlstrøm

Langli påpekte at Lesund regnes som en av de beste taklingsspillerne i svensk hockey.

Også i pausestudioet til Viasat vanket det ros. Forsvarskollega Aleksander Bonsaksen er for tiden skadet og har rollen som ekspert under VM. Han hyller Lesunds takling.

- Den er helt ekstrem. Latvieren vet ikke hva som treffer han. Han viser vei for hele Norge og dette gir guttene selvtilliten de trenger til å få troen og sette seg i respekt, sier Bonsaksen.

Tidligere landslagssjef og nåværende Vålerenga-trener Roy Johansen sammenlignet Lesunds takling med den tidligere forsvarskjempen Ole Kristian Tollefsen, han var kjent for sitt tøffe spill og knallharde taklinger under flere sesonger i NHL og svensk hockey.

Norge fikk en drømmestart på VM-kampen mot Latvia etter scoring av Sondre Olden etter fire minutter. Renars Krastenbergs og Ronalds Kenins snudde kampen for Latvia før den første pausen. Ken André Olimb sørget for en god start på den andre perioden da han utlignet i undertall for Norge. I starten av den siste perioden noterte også stortalentet Emilio Pettersen seg for sin første scoring for Norge. Ti minutter før full tid utlignet Kristians Rubins etter svakt keeperspill av Henrik Haukeland i det norske målet.