RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge spilte uavgjort i sølepytt

(SCANPIX/Erlend Aas)
Sist oppdatert:
Norge og Kuwait spilte uavgjort i en fotballkamp som ble ødelagt av høljende regn i ørkenlandet.

KUWAIT–NORGE 1-1: Et voldsomt regnvær i Kuwait City, gjorde det vanskelig for begge lag. Overvann på banen gjorde at ballen hadde sprett som en stein. Følgelig var kampbildet preget av mange feilpasninger.

- Vi vurderte å be dommeren stoppe kampen i pausen. Forholdene gjorde at det oppstod mange rare situasjoner, og vi var redd spillerne kunne pådra seg skader, sa landslagstrener Åge Hareide til TV 2 etter kampen.

Han var imidlertid redd for at hjemmelaget ville tolke forespørselen som dårlig sportsånd ettersom Kuwait ledet 1-0 ved halvtid. Derfor lot de det bli med tanken.

Norge fikk et visst overtak fra start, men produserte fint lite den første halvtimen. Et innlegg 45 grader tilbake fra Øyvind Storflor, uten noen norske spillere inne i feltet, var den største sjansen vi hadde å vise til.

Ut av ingenting tok hjemmelaget føringen. Bashar Abdullah gikk rett gjennom et passivt norsk forsvar, slo tunnel på Jon Inge Høiland og satte ballen langs bakken forbi Espen Johnsen. Dette var Kuwaits eneste skikkelige sjanse i omgangen.

Dårlig utbytte
Norges utligning kom tidlig i første omgang. Raymond Kvisvik så at Kuwait-keeperen stod langt ute og forsøkte en lobb. Kuwaits keeper så ut til å plukke ballen enkelt, men rotet den i eget nett. Kvisvik scoret dermed sitt første mål for det norske landslaget i sin tredje landskamp.

Norge styrte det meste og burde vunnet kampen lett. Forholdene må imidlertid ta mesteparten av skylden for det svake resultatet. Hvis det var noen skandaler var det utbyttet det norske laget fikk ut av kampen. Det var nærmest umulig å bedømme hvem som hadde en god dag på banen.

Kuwait er ranket som nummer 55 i verden.


TV 2 Nettavisen fulgte kampen minutt for minutt.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere