RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge sprakk på slutten

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Et skadeskutt norsk landslag hadde seieren i lomma før sisteperioden mot Sveits.

SVEITS - NORGE 5-4: Det er nok ikke korrekt å beskrive Sveits som en stormakt i hockey, men klokkemakerne har tatt et par lange steg i riktig retning på 2000-tallet og regnes nå som et sterkere landslag enn det norske.

Men i likhet med Roy Johansen må også sveitsernes landslagssjef Sean Simpson klare seg uten flere nøkkelspillere.

Mens Norge reiser til VM i Tyskland uten nøkkelspillere som Tore Vikingstad, Per-Åge Skrøder, Mads Hansen, Morten Ask og Mats Trygg, må Sveits klare seg uten sine to desidert største stjerner når VM starter neste helg.

Stjernebacken Mark Streit har takket nei, mens keeperen Jonas Hiller ikke får lov av klubblaget Anaheim Ducks.

Tidlig scoring
Sånn sett var det knyttet en viss spenning til fredagens landskamp i Sveits. Det tok ikke mer enn 13 sekunder før Norges målvakt Pål Grotnes fikk se den første pucken gå inn i målet bak seg. Thibaut Monnet scoret.

Patrick Thoresen utlignet til 1-1 relativt raskt, etter framspill av Mats Zuccarello Aasen 3,34 minutter ut i første periode.

Sveitserne scoret tidlig i den andre perioden også, da Andres Ambühl fant nettmaskene, men igjen utlignet Norge raskt. Denne gang var det Thoresen som spilte fram til Zuccarello Aasen.

Ledet 4-2
Midtveis tok Norge ledelsen før første gang, da Marius Holtet scoret etter assist fra Lars Løkken Østli, og like før midtperioden tok slutt satte Martin Røymark inn 4-2 for Norge, assistert av Anders Bastiansen og Marius Holtet.

- Vi ledet 4-2 før siste periode, men fikk noen utvisninger og orket ikke helt å stå imot på slutten, forteller sportssjef Petter Salsten til Nettavisen.

Marcel Jenni satte inn 3-4 for hjemmelaget etter 53,10 minutter, mens Paolo Duca utlignet til 4-4 med bare 2,30 minutter igjen på klokka.

Mats Zuccarello Aasen mener at Norge ble snytt for en icing i forkant av dette målet, og snakket på seg en timinutters utvisning.

- Sveits scoret seiersmålet ett minutt før overtidsperioden ville tatt slutt, forteller Salsten, som trekker fram Patrick Thoresen og Pål Grotnes som to av Norges beste spillere i denne kampen.

5-4-målet ble satt inn av Thibaut Monnet, som totalt gjorde to mål og tre poeng.

Nyttig erfaring
- Dette var uansett veldig nyttig for oss, for det er en stund siden vi har spilt og for en del av spillerne var det også første gang de spilte på dette nivået, forteller Salsten til Nettavisen.

Lagene møtes igjen 4. mai til en siste generalprøve før VM.

Norge skal møte Sverige, Tsjekkia og Frankrike i det innledende spillet i VM i Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere