Gå til sidens hovedinnhold

Norge straffet av svenskene

Sverige scoret tre av fem i overtallsspill.

NORGE - SVERIGE 1-5: Det norske ishockeylandslaget har en stor jobb å gjøre når det gjelder håndtering av spill i undertall, men også på tempo.

I Halden ishall på lørdag ble svenskene nok en gang noen nummer for store, og det var ikke minst når svenskene var i overtallsspill at Norge ble straffet hardt.

- Henger ikke med
- Svenskene er bedre enn oss på tempo og intensitet. Vi henger rett og slett ikke med i svingene hele tiden, sier landslagstrener Roy Johansen til NRK.

Torsdag tapte Norge 1-3 for Sverige, resultatet denne gangen ble 1-5. Likevel mener Johansen at Norge presterte vel så bra som i forrige kamp.

- Vi skaper flere sjanser enn i forrige kamp og er farligere frempå. Svenskenes keeper Daniel Larsson er både dyktig og heldig som ikke slipper inn mer enn ett mål, mener Johansen.

Larsson ble for øvrig kåret til Sveriges beste spiller. Beste nordmann ble Mathias Olimb.

Straffet i undertall
I første periode var det Karl Fabricius som ble den store mannen for Sverige. To ganger nettet han, først etter fem minutter, og igjen etter 18. Dermed ledet svenskene 2-0 i en periode som ble preget av mange utvisninger på Norge. Mest unødvendig var utvisningen til Morten Ask. Tydelig irritert på en svensk spiller langet han ut med kølla. Dermed pådro han seg fem minutter for slashing pluss liten matchstraff på 20 minutter.

I 2. periode var det svenskene som satte pucken i nettet igjen, svenskenes andre scoring i overtallsspill. Denne gang var målet signert Fredrik Warg. Lars Hammerseng reduserte imidlertid for Norge. Assisten sto stortalentet Mats Frøshaug – av flere omtalt som Norges framtidige playmaker – for.

Norge ble nok en gang felt i undertall mot svenskene i den siste perioden. Dick Axelsson scoret bare sekunder før Norge var fulltallige etter en utvisning av Anders Fredriksen for hooking. Oscar Steen fastsatte sluttresultatet til 5-1 i svensk favør et drøyt minutt før full tid.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger