Gå til sidens hovedinnhold

Norge tåler ingen skader

- Bredden på norske backer er dessverre ikke så altfor stor.

Norske ishockeybacker vokser ikke på trær, men når de først dukker fram så pleier de å vare noen når. Likevel: Under kommende VM tåler Norge ingen skader på backsiden.

Målsettingen i VM er å ta seg videre fra gruppespillet og til en kvartfinale. Trinnet videre er høyt og kanskje litt for urealistisk. Dessuten er et VM-sluttspill langt og tøft og tærer på kreftene. Derfor er det norske laget ekstra sårbar for skader hos nøkkelspillere som backene ofte er.

Det er på backsiden Norge kanskje har sin største akilleshæl. Roy Johansens utvalgte tåler ingen skader på backsiden. Kaptein Ole-Kristian Tollefsen og Jonas Holøs må regne med å spille lange og mange bytt i hver eneste kamp. Mats Trygg står for rutinen, mens Alexander Bonsaksen, Henrik Solberg og Henrik Ødegård står for ungdommelig friskhet. Daniel Sørvik er debutant.

- Nei, vi tåler ingen skader. Ole-Kristian, Jonas og Mats har vært virkelig bunnsolide under oppkjøringen. Solberg og Sørvik har vært gode når de har fått sjansen på landslaget, mens Ødegaard er en ærlig type som alltid stiller opp, men bredden på norske backer er dessverre ikke så altfor stor, sier landslagssjefen.

Gode målvakter
På målvaktsiden er Norge blitt veldig godt forspent. Både Lars Haugen og Lars Volden har viste at de holder et veldig høyt internasjonalt nivå. Spill i KHL og finsk eliteserie har tydeligvis gjort dem godt.

I bakhånd lurer lovende Steffen Søberg som også Vålerenga valgte å satse på i stedet for en utenlandsimport.

- Jeg tror ikke Espen «Shampo» Knutsen har angret på det, selv om det ble tap i NM-finalen for Stavanger. Det var ikke på grunn av Søbergs målvaktspill at de tapte.

- Vi føler at vi kanskje har den beste målvaktstroppen på veldig mange år. Det er tre spennende, unge og hardtsatsende målvakter, sier Johnsen.

Fryktet
Framover bør nordmennene bli fryktet av sine motstandere. Patrick Thoresen er om mulig enda bedre enn han var i fjor, og har hatt en flott sesong i KHL. Den notoriske måltjuven Per-Åge Skrøder vet også hvor målet står.

Brødrene Mathis og Ken André Olimb har også mye å bidra med. Førstnevnte var god for Frölunda, men fikk delvis sesongen ødelagt av skader. Ken André spilte for Karlskoga i svensk 1. divisjon (Allsvenskan), mens Mats Rosseli Olsen også har tatt nye skritt.

Färjestad-trioen Anders Bastiansen, Marius Holtet og Martin Røymark er også fryktet, men svinger kanskje litt mer i spillet sitt enn Thoresen og Skrøder.

- På forwardsiden er det ingen større endringer og jeg vet at vi holder et veldig høyt nivå på den biten, mener landslagstreneren.

Lørdag innleder Norge mot Slovenia. Landslagssjefen har terpet inn at ingen motstandere skal undervurderes selv om slovenerne mangler sin største stjerne Antje Kopitar. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken