Gå til sidens hovedinnhold

Norge tapte med klar margin mot Tyskland i VM-premieren

Norge leverte en god førsteperiode, men så sa det stopp da Tyskland vant med fire mål.

Norge - Tyskland 1-5

Mange hadde gledet seg til å se Norge med blant annet debutanten Mathias Emilio Pettersen i spissen, men VM-premieren ble en skuffelse både for han og laget.

Tyskerne satt inn 1-0 med få sekunder igjen av den første perioden, og da det stod 4-0 etter en vond midtperiode var de norske herrene aldri i nærheten av å få med seg poeng mot et godt tysk lag.

20-åringen Emil Lilleberg satt inn Norges mål, men det til ingen nytte da kampen til slutt endte 5-1.

- Her er det fire tyskere som spiser opp Norge, og man ser at det er så lite som skal til før ting glipper helt. Det ble noen brutale minutter for våre unge backer, sa Viasats Ole Eskild Dahlstrøm etter tyskernes tredje scoring.

Vålerenga-sjef Roy Johansen var på plass i Viasat-studio, og lot seg ikke imponere over Norges spill.

- Jeg er overraska over hvor dårlig vi er uten puck, og det er mange som jukser i den jobben, sier Johansen etter kampen.

Se målene under:

Sen ledelse

Norge åpnet best og Mathias Olimb fikk en glimrende mulighet allerede etter to minutter, men forsøket ble reddet av tyskernes Mathias Niederberger.

- Jeg trodde det hadde blitt blåst faktisk, så jeg bare sendte pucken på mål jeg. Hadde jeg visst at det ikke var blåst, skulle jeg jo spilt pucken, sa Olimb selv til Viasat i pausen om situasjonen.

Tyskland hadde allerede en kamp i beina etter fredagens 9-4-seier over, men var det laget som fikk noe å juble først.

Sekunder før førsteperiode var ferdigspilt skulle derimot Norge havner under, da en lekker styring fra Matthias Plachta.

-Den der er vel borte i flere spillere. Det er sånn her det blir scora flest mål, med styring. Det der var rett og slett et irriterende baklengsmål, sa Viasats Ole Eskild Dahlstrøm rett etter scoringen.

Total Tyskland-dominans

Etter hvilen dro Norge på seg en unødvendig utvisning, og sekunder etter satt den igjen for Tyskland. Da Leon Gawanke banket inn 2-0, forbi Henrik Haukeland i Norge-buret.

- Den der skal vel Haukeland ta, men blir litt blokkert der. Han er vel fort unnskyld da, men det var jo dette som ikke skulle skje. Vi er helt avhengig av det neste målet nå, sa Viasats kommentator Morten Langli.

Les også:Brann har ansatt ny sportslig leder

Vondt ble til verre for Norge da Leonhard Pföderl avsluttet et glitrende angrep, og økte ledelsen til 3-0.

- Her er det fire tyskere som spiser opp Norge, og man ser at det er så lite som skal til før ting glipper helt. Det ble noen brutale minutter for våre unge backer, sa Dahlstrøm etter en ny tysk scoring.

Med ni minutter igjen av den andre perioden var rullegardinen nærmest trekt helt ned, for Lukas Reichel utnyttet en feil fra Norge og lekte inn sitt første i kampen.

Norsk scoring til ingen nytte

Norge klarte å jobbe seg litt inn i kampen igjen, og tre minutter før den siste hvilen smalt det. Mathis Olimb sendte i vei et strålende skudd, og en liten touch fra Emil Lilleberg gjorde den uttagbar for den tyske målvakten.

- En herlig scoring, og en lyd av metall som vi trengte. Da er det faktisk litt liv i matchen igjen, sa Viasats Dahlstrøm.

Etter hvilen hadde Mathias Emilio Pettersen en god mulighet for Norge, men ble stoppet av tverrliggeren.

Fem minutter ut i den siste periode skulle derimot tyskerne punktere kampen, da Lean Bergmann banket inn sitt første bak en sjanseløs Haukeland.

Med 5-1-tap måtte dermed de norske herrene se seg slått i den første VM-kampen i Riga, men i morgen venter Italia som tapte 9-4 mot nettopp Tyskland fredag.