Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge tar 20 medaljer

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)
Nettavisen tror Norge tar medaljer i samtlige øvelser i Sapporo. Men det blir mye sølv og bronse.

SAPPORO (Nettavisen): En gjennomgang av prestasjonene hittil i vinter, viser at Norge faktisk har gullkandidater i samtlige 18 øvelser i Sapporo (12 langrenn, 3 hopprenn og 3 kombinertrenn). I mange øvelser har Norge også flere medaljekandidater.

Og det er de norske langrennsherrene – som hadde et helsvart OL i Torino for et år siden – vi tror kommer til å forsyne seg mest ubeskjedent fra premiebordet.

Estil forsvarer gullet
Fire av seks gull i herrelangrenn blir med hjem til Norge. Og den aller sterkeste distansen er selvfølgelig den klassiske sprinten. Norge stiller med fire løpere som alle går for gull. Og kanskje er reserven best av alle!

Nettavisen holder en knapp på Odd-Bjørn Hjelmeset som den største favoritten – og tror Jens Arne Svartedal sørger for dobbelt norsk på åpningsdistansen.

Vi tror også Norge tar både lagsprinten og stafetten – mens Frode Estil kroner en strålende karriere med å forsvare VM-gullet på femmila.

Vi tviler imidlertid på at de to aller største profilene, Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug, klarer å bli mestere individuelt. Men begge har selvfølgelig sjansen til på gjøre tipset til skamme, Bjørndalen på 15 km fristil og Northug på dobbeljaktstarten.

Junior tar medalje
I kvinnelangrenn er Marit Bjørgen fortsatt Norges sterkeste kort. Vi tror Bjørgen prikker inn formen og kommer hjem med like mange medaljer som fra Oberstdorf for to år siden. Da ble det edelt metall på alle distanser unntatt sprinten, og vi tror det samme skjer denne gangen også.

Gullfangsten kan imidlertid bli mager, hvis Virpi Kuitunen er i den samme formen som tidligere i vinter. Og det er ingenting som tyder på at hun ikke er det.

I sprinten mener Nettavisen juniorjenta Astrid Jacobsen er Norges sterkeste kort.

Ljøkelsøy vinner
I motsetning til langrennsløperne, gjorde hoppgutta en meget god OL-innsats for et år siden. Vi tror suksessen under Mika Kojonkoski fortsetter i Japan.

Litt overraskende er det kanskje at vi spår gull til Roar Ljøkelsøy i storbakken. Argumentene er veteranens enorme rutine, evnen til å være best når det gjelder – og ikke minst merittene han har å vise til fra VM-bakken. Trønderen har vunnet fem av de siste åtte verdenscuprennene i Sapporo, og har vært på pallen i sju av åtte renn.

I den lille bakken blir Anders Jacobsen vårt sterkeste kort. Han lander på sølv.

I lagkonkurransen blir det også sølv, bak Østerrike.

Må stole på Moan
I kombinert er det Magnus Moan Norge må stole på. Vi tror Moan sørger for norsk medalje i samtlige kombinertøvelser – men at det heller ikke denne gangen blir individuelt gull. For en gangs skyld tror vi nemlig at Hannu Manninen klarer å prikke inn mesterskapsformen. I så fall blir finnen vanskelig å slå.

Jokeren i kombinert heter Petter Tande. Han har ikke vært på pallen i verdenscupen i år, men stortrives i VM-bakken i Sapporo. Det kan løfte ham det siste steget.

VM-start: 22. februar.

Er Nettavisens medaljetips naivt og overoptimistisk? Si din mening!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!