*Nettavisen* Sport.

Norge tente svensk håp

Sverige var i realiteten ute av VM etter bare ett poeng av Kroatia. Så sjokkerte Norge håndball-verden med å banke Kroatia. - Norge vekket et lite håp, skriver Aftonbladet.

01.02.05 10:37

- Blir det slik? Oj sann, det var jo bra, sier Sveriges landslagssjef Ingemar Linnéll når Aftonbladet gjør ham oppmerksom på at Norges sjokkseier åpner «söta brors» VM-dør på gløtt.

Sverige klarte bare uavgjort 26-26 mot Serbia og Montenegro. Med ett poeng på tre kamper ser det helsvart ut for våre naboer i øst. Med seier til Kroatia over Norge hadde det hele i realiteten vært over. Nå kan svenskene ta seg videre - forutsatt at de slår Norge i kveld.

Kampen handler imidlertid om mye mer enn avansement i VM. Etter danskenes og islendingenes sorti fra mesterskapet er kveldens oppgjør blitt en kamp om den skandinaviske håndballtronen.

Etter årtier med svensk hegemoni, har broderfolket fått med seg den norske håndballrevolusjonen. Selv om svenskene var mest opptatt med å deppe over det svake resultatet mot Serbia, ga Norges fantastiske seier gjenlyd langt over Kjølen.

«Norge spilte suverent. Steinhardt forsvar og hell med distanseskuddene», skriver nyhetsbyrået TT, som også fremhever målvaktspillet til Steinar Ege.

Det gjør også Dagens Nyheter, som omtaler Norges spill som «drømmehåndball». Samme avis spådde for øvrig at Norge skulle bli den store overraskelsen før mesterskapet startet. Nå er de på vei til å få rett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.