RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge til EM-finalen etter straffedrama

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Semifinalen mellom Norge og Danmark måtte avgjøres på straffer.

NORGE - DANMARK 1-1 (4-2 e.s) :

Det ble svært dramatisk da Norge møtte Danmark i semifinalen i fotball-EM torsdag kveld. Norge fikk en drømmestart og scoret etter bare tre minutter, men de danske jentene utlignet like før slutt og kampen gikk dermed videre til ekstraomganger.

Da ingen av lagene klarte å score etter 90 minutter, ble kampen avgjort på straffer. Der var Norge suverent best og Norge vant til slutt 4-2 etter straffesparkkonkurransen.

Dermed er de norske jentene klare for EM-finalen mot Tyskland.

Landslagssjef Even Pellerud var naturlig nok meget fornøyd etter kampen.

- Smilet satt inne lenge i dag, men det kom fram til slutt. Dette var deilig, sier Pellerud til NRK.

- Vi hadde noen taktiske utfordringer i dag, men du verden for en måte å avslutte på, sier landslagssjefen.

Nå ser Pellerud fram til finalen mot Tyskland.

- Jeg håper vi kan slå de, det blir et stort høydepunkt for landslaget vårt, sier Pellerud.

Norsk drømmestart
Publikum hadde knapt funnet plassene da Norge fikk en drømmestart på semifinalen mot Danmark i Norrköping torsdag kveld.

Allerede etter to minutter fikk Norge en corner de skulle ta svært godt vare på. Ingvild Stensland slo perfekt inn foran mål og da den danske keeperen ikke klarte å klarere ballen dunket Fiane Christensen ballen i mål med brystet, og dermed stod det 1-0 til de norske jentene.

Kun to minutter senere skapte de norske jentene med Stensland i spissen nok en god mulighet på corner. Men denne gangen klarte ikke de norske jentene å sette ballen i mål.

Til tross for en drømmestart for Norge kom danskene mer med i kampen utover omgangen. Etter 23 minutter var Danmark svært nære med å utligne da Julie Rydahl Bukh fikk en god mulighet like foran det norske målet. Men heldigvis for Norge klarte Rydal Bukh å skyte langt over.

Danskene fortsatte å styre spillet utover omgangen og fem minutter senere var de igjen nære en scoring. Katrine Pedersen fikk ballen alene ved 15 meter, men Marit Fiane Christensen fikk blokkert skuddet.

Norge slet med å skape de store mulighetene utover omgangen, men heldigvis stod de i mot presset før hvilen, og da dommeren blåste av til pause stod det forstatt 1-0 til Norge.

Fortsatte å presse Norge
Danmark fortsatte litt der de slapp også etter hvilen med å presse Norge.

Etter kun ti minutter av andre omgang var de kun centimetere unna fra å sette inn utligningen da Rydahl Bukh avsluttet med bredsiden fra kort hold, men igjen ville ikke ballen i mål for Danmark.

Danskene styrte mye av spillet, men Norge var farlige på kontringer. Og to minutter etter at danskene holdt på score var det de norske jentenes tur til å skape farligheter foran mål.

Solveig Gulbrandsen satte fart, før hun fant Caroline Graham Hansen alene til venstre foran mål. Men dessverre klarte ikke Hansen å overliste danske Lykke Petersen.

Etter 70 minutter holdt innbytter Elise Thorsnes på å doble den norske ledelsen da hun avsluttet på halv volley foran mål, men dessverre gikk avslutningen til side for mål.

Men det var danskene som var best og etter 85 minutter satte de inn en fortjent utligning. Mariann Gajhede gjorde ingen feil da hun fikk ballen foran mål og headet inn utligningen.

Da 90 minutter var spilt stod det 1-1 på resultattavlen. Dermed var det klart for ekstraomganger.

Avgjort på straffer
Begge lag skapte flere store muligheter ekstraomgangene. Nærmest var Norge da ballen trillet langs streken etter en corner like før slutt.

Men ingen av lagene klarte å få ballen i mål og kampen måtte avgjøres på straffer.

Norge fikk en god start på straffesparkkonkurransen da Ingrid Hjelmseth reddet danske Line Røddiks straffespark. Og bedre skulle det bli da Solveig Gulbrandsen enkelt satte inn Norges første forsøk.

Men det skulle bli verre for danskene. Hjelmseth reddet også danskenes andre forsøk, mens Cathrine Dekkerhus scoret på Norges andre straffe.

Danskene scoret imidlertid på deres tredje forsøk, men Maren Mjelde gjorde som de andre norske jentene og banket ballen i mål på sitt straffespark.

Mia Brogaard scoret også for Danmark, men hva gjorde vel det da Trine Rønning satte ballen enkelt i mål og sendte Norge til EM-finalen.

Der venter Tyskland foran et fullsat Friends Arena.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere