RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge til superligaen

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Overraskende opprykk i friidrett.

Norge er klare for superligaen i friidrett. Det ble klart allerede før siste øvelse under lag-EM på Fana Stadion søndag. Dette betyr at Norge neste år skal konkurrere blant Europas elite.

Til tross for at hekkestjernen Christina Vukicevic måtte trekke seg fra 100 meter på grunn av sykdom, og sleggekasteren Mona Holm slet med en skade da hun var i aksjon, gikk det veien.

Norge rykker dermed opp sammen med Finland og Hviterussland. Resultatet var over all forventning for det norske friidrettslandslaget, som ikke hadde de helt store forhåpningene.

– Jeg anser en plass blant de tre beste som urealistisk, derfor er vårt offisielle mål topp-8, sa sportssjef Ronny Nilsen til friidrett.no før lag-EM tok til.

To klare seirer av Jaysuma Ndure på både 100 meter og 200 meter bidro blant annet sterkt til den norske triumfen. Sprinteren leverte årsbeste på 100 meter lørdag med tiden 10,14 sekunder.

Sprinteren Ezinne Okparaebo vant også kvinnenes 100 meter lørdag. Hun løp inn på tiden 11, 51 sekunder.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere