Gå til sidens hovedinnhold

Norge tilbake på vinnersporet i bridge-VM

Norge vant 20-10 over Nederland, og ligger nå på delt førsteplass sammen med Italia (som vant 25 nok en gang). Etter en jevn start dro Norge fra midtveis, før Nederland knappet innpå litt på slutten. I aller siste spill sikret Boye Norge en komfortabel seier da 6 hjerter gikk hjem.

I dagens siste kamp skal Norge ut mot svakt plasserte Pakistan, og det bør også her være muligheter for en bra score. Norge blir ikke overført live i denne matchen, men du kan følge livescoring ved å klikke her og klikke på Bermuda Bowl under "Running Scores". Dagens siste kamp begynner 22:30.

I morgen klokken 16:00 (norsk tid) er det gigantoppgjør mellom lederlagene Norge og Italia. Kampen overføres selvsagt live på BBO.

Stillingen etter 8 runder:
Norge 155
Italia 155
Kina 153
Bulgaria 153
Nederland 151
Argentina 149
USA 2 146
Russland 136

Sten Bjertnes (NPC) og Harald Skjæran er selvsagt godt fornøyd med den gode starten laget har fått, men fastholder fortsatt at hovedmålet i første omgang er å kvalifisere seg til sluttspillet (de 8 beste). Men de presiserer at laget selvsagt også ønsker å plassere seg så høyt som mulig i gruppespillet. Vinneren av gruppespillet kan velge sin motstander blant lagene som plasserer seg fra 5 til 8 - dette er en klar fordel da man kan velge lag man har slått i gruppespillet, og man tar da med seg en liten carry-over inn i en eventuell kvartfinale.

Norges program onsdag 2/9
Italia (16:00) - live på BBO
Marokko (19:30)
USA1 (22:20)

Lenker:
Norsk Bridgeforbund
GeOs mesterskapsblogg
Mesterskapssidene
Livescoring
BBO - Bridge Base Online
BIN - Bridge i Norge

Boye liker seg på VU-graph!
(Sakset fdra GeOs blogg)
Boye Brogeland virker å være ordentlig på hugget og er en fargeklatt i vu-graphen. I spill 20 satt han med:

98432
K9
D652
53

Espen åpnet med 1 ruter, Boye sa 1 spar, og Espen 3 spar (etter naturlige prinsipper). Ville du i det hele tatt vurdert noe annet enn pass nå?

Brogeland løftet til 4 spar etter et nanosekund! Det var en knallhard kontrakt, men det satt som det skulle, pluss 620.

Dessverre doblet Norge 4 spar ved det andre bordet (minus 790) etter at nederlenderne først hadde var i ferd med å breme (?) i 3 spar. En norsk dobling av en kunstig 3 hjerter som viste sparstøtte og 16-17 hp fremprovoserte 4 hjerter fra den andre nordmannen. Da meldte Nederland 4 spar, litt kombinert melding, stamp eller den kunne jo kanskje stå. Dermed var det 5 imp ut.

Mot slutten av kampen var det nesten 4500 tilskurere som overvar dramaet på BBO

I kampens siste spill meldte Boye og Espen en knallhard slem. De satt med:

Espen
8 6 2
E kn 9 6 5
6 2
E 10 9

Boye
E D 9 7 3
3
E K 9 5
K D 6

Hjerter satt 4-3, ruter 4-3, og dermed var det muligheter. Men sannelig var det ikke noen lett spilleprøve med ruter dame i utspill. Kommentatorene på BBO vekslet mellom å tro det ville bli bet og ikke. Sparen måtte jo sitte fordelaktig, og vest hadde K54 mens øst hadde kn10 dobbel. Med åpne kort er det nokså greit. Boye spilte vel ganske logisk, to ruterhonnører fulgt av en stjeling og så spar til damen. Nå er det bet om vest fortsetter med trumf. Men han skiftet til hjerter! Boye stakk, stjal en hjerter hjem, og så kunne han stjele den siste ruteren med spar 8 (den som hadde spar knekt igjen hadde den fjerde ruteren!). Deretter hjem på hånden og spar ess som felte knekten. En fantastisk 980 til notering, og viktige 11 imp inn i stedet for et stort tapsspill om det hadde blitt bet.

Hele spillet så slik ut:

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley