Gå til sidens hovedinnhold

Norge tok tre enkle poeng mot Gibraltar - Ødegaard-skade skaper bekymring

Norge tok tre komfortable poeng mot Gibraltar, men en skade på Martin Ødegaard skaper bekymring.

GIBRALTAR-NORGE 0-3

Norge sikret seg til slutt en komfortabel seier i den første VM-kvalifiseringen borte mot Gibraltar onsdag kveld. Scoringer av Alexander Sørloth, Kristian Thorstvedt, Jonas Svensson sørget for tre norske poeng.

- Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen. Der skaper vi mange sjanser og ser igjen mye av det vi har trent på. Etter 3-0 er det veldig mye føring og vi ser på klokka. Da bruker vi altfor mange touch og da skaper vi ikke i nærheten av så mange sjanser, sier Ståle Solbakken etter kampen.

Selv om Norge sikret seieren var det en situasjon før pause som vil vekke bekymring hos både Norge- og Arsenal-ledelsen. Fem minutter før hvilen gikk Martin Ødegaard i bakken etter et overtråkk nede ved dødlinja. Den utlånte Real Madrid-spilleren kom seg etterhvert på beina og fullførte omgangen, men måtte byttes ut før de siste 45 minuttene.

- Dette er marerittet. La oss håpe at dette er noe som går fort over, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da reprisene rullet over skjermen.

Solbakken avdramatiserer skaden noe etter kampslutt.

- Det er en fotballskade. Jeg har godt håp om at han er klar til lørdag, sier han

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Gibraltar

Forspilte sjanser

Norge slet lenge med å sette ballen i mål bak Gibraltars keeper Dayle Coleing. Erling Braut Haaland fikk blant annet fire store sjanser før kvarteret var passert, men lyktes ikke med å sette ballen forbi Coleing i hjemmelagets mål.

- Vi skyter keeperen god nå, sier Petter Myhre snaut halvveis ut i første omgang.

Sørloth dunket også en ball via keeper Coleing og i tverrliggeren etter 39 minutter. Returen avsluttet Haaland over fra skrå vinkel.

Kommentatorduoen Øyvind Alsaker og Petter Myhre utbrøt nærmest unisont:

- Det vil seg ikke!

Solbakken var til tider frustrert over den manglende uttellingen. Norge-sjefen innrømmer til TV 2 at han underveis i første omgang fikk noen lite hyggelige tanker.

- Jeg tenkte "er det en av de dagene". Vi hadde åtte eller ni store sjanser før scoringen. Det er unormalt, sier han tydelig.

Like etter sprakk Leipzig-spiss Sørloth nullen.

Den høyreiste spissen headet Norge i ledelsen etter en corner etter 43 minutter. To minutter senere doblet Kristian Thorstvedt ledelsen i sin landskamp fra start for Norge. Midtbanespilleren plasserte ballen perfekt ned i lengste hjørne.

- Strålende avslutning, kommenterte Myhre.

Underveis i kampen var det også flere som bet seg merke i at Norge slet med å få spillet til å sitte skikkelig. Ballen lugget i den tørre kunstgressmatta og sørget til tider for småfrustrerte norske spillere.

- Det er en knusktørr kunstgressmatte. Det har ikke vært så mye som en vanndråpe på denne banen. Det kunne de selvfølgelig ha gjort, men det har de valgt å ikke gjøre fordi de visste hvordan kampen ville bli, kommenterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen om Gibraltars hjemmebane underveis i den første omgangen.

- Det visste vi jo. Vi viste i første omgangen at vi klarte å flytte ballen, sier landslagssjefen om banen etter kampen.

Flere bytter

I tillegg til Ødegaard ble også Mohamed Elyounoussi byttet ut i pausen. De to ble erstattet av Jens Petter Hauge og Patrick Berg.

- Jeg vet ikke så mye mer enn at han har fått en overtråkk nå, uttalte assistenttrener Kent Bergersen om Ødegaards skade i pausen.

Jonas Svensson banket inn sitt første landslagsmål med et skudd fra kanten av sekstenmeteren etter pause.

Martin Linnes, Tokmac Nguen og Joshua King kom inn med en halvtime igjen av oppgjøret, da takket blant andre Haaland for seg etter en målløs forestilling.

Norge slet med å skape de helt store sjansene mot slutten av kampen og kontrollerte til slutt inn en komfortabel seier.

Lørdag venter det en vesentlig tøffere motstander når Tyrkia kommer på besøk til Malaga, i det som har blitt en svært viktig kamp i Norges gruppe etter tyrkernes 4-2-seier mot Nederland tidligere onsdag kveld.