Norge topper alle statistikker

Hvem hadde trodd at Norge skulle dominere slik i et hockey-VM?

11.05.11 13:23

Jo da, vi vet at Norge ikke har dominert VM i like stor grad som Tsjekkia eller Canada når det gjelder det viktigste, nemlig i spill, mål og poeng, men det må være lov til å glede seg over at norske spillere faktisk er å finne på toppen eller i nærheten av toppen i de viktigste statistikkene i VM.

Se bare på dette:

Marius Holtet har scoret flest mål. Färjestad-spilleren er toppscorer med sine seks mål. Fire spillere har fem, deriblant de to finnene Tuomo Ruutu og Jarkko Immonen, som vi nok bør se opp før i torsdagens kvartfinale.

Mathis Olimb har gjort flest poeng, sammen med kanadieren John Tavares. Kanadieren får førsteplassen i den offisielle statistikken fordi han har scoret flere mål, men begge har ni poeng. Marius Holtet er nummer tre med åtte poeng, mens Anders Bastiansen og Per-Åge Skrøder deler sjetteplassen med sine sju poeng. Dette er altså ikke poengligaen i den norske eliteserien, men i VM!

Mathis Olimb har også flest målgivende pasninger i VM. Oslogutten står bokført med åtte assists. Det er to mer enn nummer to på listen, latvieren Mikelis Redlihs.

Jonas Holøs topper poengligaen for backer, sammen med Dimitri Korobov fra Hviterussland og David Petrasek fra Sverige. Alle tre har to mål og fem poeng. Den kanadiske stjernebacken Brent Burns følger ett poeng bak.

Det kanadiske stortalentet Alex Pietrangelo topper pluss/minus-statistikken med +8, men også her er Holøs med i toppen. Sarpingen ligger på delt andreplass med +6, sammen med fem andre, inkludert Marius Holtet.

VM-debutant Lars Haugen ligger også høyt på keeperstatistikken. Med en redningsprosent på 93,27 er han på fjerdeplass på listen som toppes av svenske Viktor Fasth.

Og Ole Kristian Tollefsen har i særklasse flest minutter på isen per kamp. Modo-hardhausen har spilt gjennomsnittlig 30,05 minutter per kamp. Det er 6,16 minutter mer enn nummer to på listen, Kevin Hecquefeuille fra Frankrike.

Det er nok bra at de norske iskrigerne fikk et par hviledager, for Tollefsen er ikke alene om å ha spilt mye. Jonas Holøs er nummer fire med 23,40, dersom vi overser svenske David Rundblad som kun har spilt én kamp og der fikk 23,47 minutter på isen. Og Anders Bastiansen er den løperen som har spilt mest, med sine 22,03 minutter per kamp.

Det finnes ingen egen statistikk på gjennomsnittlig istid, men sjekk Norges lagstatistikk her.

I den offisielle statistikken står for øvrig Jonas Holøs oppført med null minutter i første kamp, noe som trekker ned snittet hans. I realiteten har han spilt 28,40 minutter per kamp. Altså en klar andreplass.

Torsdag får vi se om suksessen fortsetter. Da venter Finland i kvartfinalen.

I mellomtiden synes vi du skal «like» Nettavisen Sport på Facebook. På forhånd takk!

Og, nyt gjerne bildene fra Norges 5-2-seier mot Frankrike:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.