RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge trakk hockeygiganter

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
Roy Johansens hockeygutter møter storlag som Russland og Tsjekkia i A-VM neste år, uten at det skremmer landslagssjefen.

Norge møter Russland, Tsjekkia og Italia i neste års A-VM i Canada. Landslagstrener Roy Johansen er fornøyd med trekningen.

- Det er en helt grei trekning, bedre enn årets. Jeg tror vi skal slå godt fra oss, sier Johansen til Nettavisen.

- Tøffe lag
Et avansement fra gruppa synes naturlig nok vanskelig, men slik ville det blitt nesten uansett hvem Norge hadde trukket.

- De to som trekkes over oss er alltid tøffe lag, og nå ble det Russland og Tsjekkia. Russland var jo favorittene i år og er et av verdens beste lag, men det virker som om de svikter litt i slutten av turneringer. Italia er bra for oss, selv om de spilte godt i årets VM, sier Johansen.

Landslagstreneren håper årets VM har gitt de norske spillerne verdifull erfaring:

- Dette var nok en veldig bra erfaring, spesielt for de unge spillerne. Det er viktig å slippe talentene til tidlig, også i VM-sluttspill. Her må vi være flinkest i klassen, for vi er på mange måter de siste amatører på dette nivået.

Rutine
Et par rutinerte tilvekster hadde nok likevel ikke vært å forakte til Canada-VM.

- Jeg håper vi ikke blir like utsatt for skader like før det mesterskapet, og at vi kan ta med spillere som Tore Vikingstad og Ole-Kristian Tollefsen. Ellers blir nok stallen stort sett den samme som i år, forteller Johansen.

Norge sleit til tider på banen i årets A-VM, men mesterskapet var heller ikke en dans på roser utenfor ishallene.

- Russland-VM var en tøff opplevelse, spesielt siden det var så mye reising. Jeg synes det var en stor tabbe av det internasjonale forbundet å legge mesterskapet til Moskva. Canada tror jeg imidlertid blir en stor opplevelse. Der er interessen enorm, og det vil nok bli fullt hus på alle kamper, sier treneren.

Johansen fikk med seg Canadas VM-seier søndag kveld, og er imponert over neste års vertsnasjon.

- Nå har de bevist at de er det beste laget i verden, til tross for at Russland var store favoritter i dette mesterskapet, avslutter Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere