Gå til sidens hovedinnhold

Norge triumferte i bomkalas

For en gangs skyld var det stødige russere og tyskere som sviktet på avgjørende skytinger.

Og dermed vant Norge sin andre stafett i årets sesong. Dette var en stafett som ble preget av uvanlig mange bomskudd. Kun to av de 20 lagene kom seg gjennom stafetten uten strafferunder. Gledelig nok var det Norge og Frankrike.

VM-laget
Nå kan mye tyde på at dagens lag som besto av Emil Hegle Svendsen, Alexander Os, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen, også er VM-laget i stafett. Den samme lagoppstillingen har vunnet en stafett tidligere i sesongen også.

Nok en gang var det Ole Einar Bjørndalen som kunne heve armene i været etter en meget høydramatisk stafett i Oberhof. Han kjørte voldsomt mot Kruglov i bakken opp mot stadion, men russeren ga seg aldri skikkelig.

Bjørndalen som ikke er kjent for den vasseste spurten ønsket å avgjøre før den siste sletta. Og utpå stadion var han aldri truet. Gledelig for Bjørndalen i en sesong der han har skutt ti prosent dårligere sammenlignet med de tre siste sesongene.

Tyskland måtte nøye seg med tredjeplassen.

Bomming
Dette var en stafett hvor vanligvis sikre tyskere og russere måtte ut i strafferunder på siste etappe. Etter å ha holdt Norge på trygg avstand gjennom store deler av stafetten kom vendepunktet på 7. skyting. Russland og Tyskland slapp Bjørndalen inn i tetkampen da begge lagene pådro seg strafferunde. For før Bjørndalen hadde skutt Norge inn i tetkampen hadde Norge på et punkt på Hanevolds tredjeetappe vært hele minuttet bak.

Alexander Os var mannen som hadde størst press på seg før stafetten. Han er muligens den eneste i kvartetten som eventuelt byttes ut før VM-stafetten. Han kjempet tapper med seg selv på stående skyting etter at han tapte terreng til konkurrentene i første halvdel av etappen. Så foreløpig er trolig bare tre etapper nærmest delt ut til VM.

Les flere saker i Nettavisens vintermagasin

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs