*Nettavisen* Sport.

Norge ubeseiret i curling-EM

UBESEIRET: Skipper Thomas Ulsrud og hans lag slo Italia og Tsjekkia på mandag og er fortsatt ubeseiret i curling-EM. Foto: Andrew Vaughan (Pa Photos)

Eneste laget uten tap.

De norske curlingherrene med Thomas Ulsrud i spissen tok to nye seirer i EM mandag. Norge er eneste lag uten tap etter fem runder.

Ulsrud og hans lagkamerater innledet dagen med å slå Italia 8-3. Tidligere i turneringen ble Skottland, Nederland og Finland slått i tur og orden. Mandag kveld fikk Tsjekkia samme behandling. Den kampen endte 9-4 i norsk favør.

Over halve turneringen er nå spilt for de norske gutta, men de to tøffeste utfordrerne, Russland og Sverige, gjenstår. Norge møter svenskene onsdag, mens Russland er siste motstander i gruppespillet torsdag morgen.

Enkelt mot Italia

Mot Italia ble det aldri riktig spennende. Italienerne tok riktignok ledelsen 1-0, men Ulsrud og co. slo tilbake direkte og sikret seg 2-0-seieren i annen omgang, slik at det ble 2-1 ledelse totalt.

Italienerne kom tilbake med 2-0 seier i femte omgang og utlignet til 3-3, men så overtok nordmennene showet. Det ble 3-0, 1-0 og 1-0 i sjette-, sjuende- og åttende omgang. Da var det avgjort med norsk 8-3 seier etter sterk avslutning.

I kampen mot Tsjekkia slo Team Ulsrud an tonen med 2-0-seier i begge de to første omgangene. Da var kampen langt på vei avgjort. Etter fire omganger sto det 6-1, og med norsk 3-0-seier i den sjuende var all spenning definitivt borte.

Reserven fikk sjansen

Da benyttet Ulsrud sjansen til å gi VM-reserve Sander Rølvaag litt tid på isen. Rølvaag erstattet Håvard Vad Pettersson foran de tre siste omgangene, men fikk nok mindre spilletid enn han hadde ønsket. Allerede etter åttende omgang takket tsjekkerne for kampen.

Det norske kvinnelaget med skip Kristin Skaslien i spissen er i ferd med å løfte seg etter en tøff start på mesterskapet. Mandag fulgte laget opp søndagens seier mot Estland med 9-7-seier over Russland.

Skaslien og lagvenninnene, som nå har to seirer og tre tap i turneringen, ligger på sjetteplass på tabellen i det innledende spillet etter fem runder. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.