*Nettavisen* Sport.

Norge uten høyreback

Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX

- Norge har intet backproblem, mener Åge Hareide.

30.01.07 20:03

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Anders Rambekk, John Anders Bjørkøy og Bjørn Helge Riise. Det er de tre spillerne som er nærmest en plass på den norske høyrebacken for tiden – selv om ingen av dem spiller i samme posisjon på klubblaget.

Rambekk er midtstopper, Bjørkøy er midtbanespiler og det samme er Riise. Sistnevnte ble for sikkerhets skyld lansert som et kjempealternativ på høyrebacken før Serbia-kampen i november, men etter 30 minutter i Beograd, ser landslagssjef Åge Hareide ut til å ha skiftet mening.

- Det er ikke nødvendigvis noen god idé å kjøre en så ung spiller ut på en posisjon han ikke har noen erfaring med.

Riise mot midtbaneplass
Mens Riise gikk på noen skikkelige dødsløp i debuten, hadde han også to solide, defensive blemmer. Disse ber landslagssjefen Lillestrøm-spilleren bare glemme, men samtidig antyder han at det kanskje ikke er så klokt å benytte ham på backen. I Fredrik Strømstads mulige virusfravær på høyresiden av midtbanen, kan sågar Riise få sin landslagsstart på midtbanen.

I Sverige går Jon Inge Høiland fortsatt rundt og er småskadet, uten kamperfaring siden juli måned. Da er det bare to alternativ igjen, stopperen Rambekk og midtbanespilleren Bjørkøy.

Det mener Åge Hareide er bra nok.

- Vi har intet backproblem, sier landslagssjefen til Nettavisen.

I tillegg til den rutinen de to backalternativene har, mener Hareide også at det er gode forhåpninger om å kunne styre mye av de neste hjemmrkampene på Ullevaal Stadion.

- Tre av de fire neste kampene går på hjemmebane. Vi skal ha Ungarn, Bosnia og Malta, og der bør det være mulig å styre kampene bra.

- Kanskje trenger vi ikke mer enn tre spillere bak, og kan heller kjøre inn en ekstra spiller i midtbaneleddet. Dermed blir det heller ikke det samme behovet for rene høyrebacker.

Imponert av Rambekk
Samtidig mener Hareide at Rambekk gjorde sine saker helt utmerket i fjor. Fem kamper fikk Lillestrøm-stopperen på høyrebacken, en posisjon Hareide mener Rambekk bekledde på beste vis.

- Han var utmerket i de kampene han spilte i fjor, defensivt veldig god, men også mye med offensivt.

- Han fikk jo sågar målgivende både mot Ungarn og Moldova, minner landslagssjefen om.Hvem bør spille høyreback for Norge? Ta debatten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.