*Nettavisen* Sport.

Norge vant enkelt mot Malta, men King kjedet seg: - Jeg skal ikke lyve

 

KJEDELIG: Joshua King har hatt mer actionfylde dager på jobb, det innrømmet han selv også. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Det ble tre oppskriftsmessige poeng for Norge på Ullevaal torsdag kveld. Stort mer var det ikke å glede seg over.

05.09.19 23:55

NORGE - MALTA 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Foran 11.269 tilskuere scoret Sander Berge og Joshua King målene som sørget for en fortjent norsk seier mot lilleputt Malta.

Men kampen ble ingen selvtillitsboost for de norske gutta, som enten slet med å bryte ned en svak motstander på eget gress - eller omtrent ikke prøvde.

King: - Kjedelig

Joshua King synes Norge gjorde en helt ok kamp, men innrømmer at det kunne vært mer valuta for pengene for de som løste billett.

- Det var kjedelig på topp, vi spilte mye ball bak i banen, sier King til Nettavisen.

Spissen bare flirer når en journalist spør om han trives best i en slik kamp eller en heksegryte som ventes i Stockholm søndag.

- En storkamp som i Stockholm, uten tvil. I dag var det kjedelig å spille, jeg skal ikke lyve. Det var ikke mye ball å få, sier King.

Landslagssjef Lars Lagerbäck fortalte på pressekonferansen etter kampen at det fremfor alt handlet om de tre poengene torsdag.

- Vi kontrollerte hele kampen, og spilte en god første omgang. Malta skal ha ros, for de er velorganiserte og vi var litt stillestående spesielt i den andre omgangen.

En god norsk førsteomgang ble avløst av en langt tammere andreomgang. Det tok den svenske landslagssjefen noe av skylden for etter kampslutt.

- Vi skulle beholde balansen i laget og ikke bli overoffensive, så det er delvis min feil at det ble mindre bra i andre omgang, sier svensken.

Siden Sverige også vant sin kamp torsdag borte mot Færøyene, betyr det at søndagens duell på Friends Arena blir en ren sekspoengskamp for Lagerbäcks menn.

Taper man der kan Norge ganske sikkert vinke farvel til en EM-billett gjennom kvaliken, mens man har alt i egne hender om det blir seier.

BØRS: Slik presterte Norge-spillerne mot Malta

Og seier, det har Martin Ødegaard tro på at det skal bli.

- Nå har vi alt å spille for mot Sverige, sa Ødegaard til TV 2 like etter kampslutt.

Og la til følgende på at hans lagkamerat i Real Sociedad, Alexander Isak scoret to mål mot Færøyene torsdag kveld:

- Isak er i slag, så det blir et spennende møte. Dette er en av de største kampene, mot Sverige, så det er bare å glede seg. Vi skal knuse de på banen, så det er bare å dra dit å gjøre det!

Haaland-debut

Stortalentet Erling Braut Haaland (19) debuterte fra start, slik mange hadde tatt til orde for på forhånd.

Salzburg-proffen scoret ikke, men var tidvis god i kombinasjonsspillet og kan absolutt være fornøyd med sin første A-landskamp.

- Jeg vil jo score, men det viktigste er å vinne, sier Haaland til Nettavisen etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

VANT: De norske spillerne skuffet ikke mot Malta og tok en fullt fortjent seier. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Hovland: - La inn god søknad

Even Hovland, som leverte målgivende pasning og skaffet straffe i torsdagens kamp, følte seg aldri truet av gjestene fra Malta.

- Jeg føler det er en kamp vi styrer og har full kontroll på. De har ingenting, og vinner 2-0 som vi skulle gjøre. Vi forventet å ta tre poeng, og det var det viktigste i dag, sier Hovland til Nettavisen.

Tore Reginiussen ble sittende på benken under torsdagens møte med Malta, noe som åpnet muligheten for Hovland. Hvem som bør spille i midtforsvaret mot Sverige på søndag, vil Hovland ikke uttale seg om.

- Det er det Lars som bestemmer, om det er meg, Håvard eller hvem det måtte være, så skal vi støtte opp om uansett.

- Føler du at du la inn en god søknad i dag?

- Selvfølgelig, når vi vinner og holder nullen, er det alltid bra, men det er til sjuende og sist Lars som bestemmer. Trenger vi friske bein, så blir det bytter. Hvis ikke, skal jeg være klar.

Kampens innledning torsdag ble en liten tålmodighetsprøve for de norske guttene, som slet med å skape sjanser mot et lavtliggende Malta.

Det tok en drøy halvtime før Lagerbäcks utvalgte klarte å få hull på byllen. Da dukket Sander Berge opp på en stuss fra Even Hovland og headet inn 1-0 med sitt første landslagsmål.

Minutter senere kunne Norge økt til 2-0 da Stefan Johansen dundret ballen i tverrliggeren fra 25 meter, men marginene var ikke på Fulham-spillerens side.

Straffe

Rett før pause fikk Norge straffespark da Hovland ble revet ned i feltet etter et langt innkast. Joshua King lot ikke straffespesialist Erling Braut Haaland få sjansen - og dunket ballen sikkert i mål på egenhånd. Dermed gikk Norge til pause på 2-0.

Minuttet etter pause kunne Martin Ødegaard scoret sitt andre landslagsmål da han fikk et flott innlegg på bakre stolpe av Stefan Johansen, men ungguttens heading ble reddet av keeper.

Norge hadde full kontroll og kunne etter hvert spare spillere som King, Braut Haaland og Johansen. Det førte til at også Mathias Normann fikk sin debut på A-landslaget i torsdagens kamp.

Den siste halvtimen besto stort sett av balltrilling, og Norge styrte inn 2-0 uten problemer.

Nå fortsetter EM-kvaliken med bortekamp mot Sverige. Det oppgjøret har avspark søndag kveld klokken 20.45 i Stockholm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.