KOSOVO - NORGE 0-3:

Norge har fått en perfekt start på kvalifiseringen til VM i 2023. I forrige uke ble Armenia slått med 10-0 og tirsdag hadde laget få problemer med å slå Kosovo.

Det betyr at kvinnelandslaget står med seks av seks mulige poeng så langt i kvalifiseringen. Mesterskapet i 2023 skal spilles i Australia og New Zealand.

Mål av Julie Blakstad, Lisa Marie Karlseng Utland og et selvmål sørget for den norske triumfen. Men selv om Norge vant greit, var det ingen overbevisende prestasjon.

Kosovo er nemlig rangert som nummer 115 i verdens, mens Norge er nummer 12.

- Det er slurv og upresist spill her som er grunnen til at det bare er 2-0 over en såpass svak motstander, sa NRK-kommentator Christian Nilsen i andre omgang.

LES OGSÅ: Juventus' svake seriestart vekker oppsikt: - Uvirkelig

Han fikk støtte av ekspert Carl-Erik Torp som trakk fram at det norske laget trolig ville blitt straffet hardt for slik slurv i møte med sterkere motstand.

Caroline Graham Hansen var for så vidt enig i den vurderingen.

- Jeg tror vi alle kjenner på at vi burde scoret en del flere mål i dag, men vi vinner fullt fortjent 3-0. Noen dager er det litt stang ut, sa hun til NRK etter kampen.

Tidlig selvmål

Norge tok ledelsen etter 12 minutters spill da Viola Avduli satte ballen i eget mål. Guro Reiten la inn fra venstresiden og inne i bokse lurte Lia Marie Karlseng Utland, men Kosovo-spilleren kom først på ballen og satte den bak egen keeper.

LES OGSÅ: Hegerberg tilbake i trening med Lyon-laget

Norge skapte et drøss med sjanser i første omgang og burde ledet mer til pause. Kun etter få minutter så det ut til at Norge hadde en ball i mål, men assistentdommer markerte ikke for scoring. TV-bildene var ikke gode nok til å konkludere, men det kunne se ut som om ballen var over streken og at Norge burde hatt et mål.

Det skulle likevel bli et mål nummer to før hvilen og det var signert Julie Blakstad. Amalie Eikeland fikk allen på høyre og dro seg inn i boksen før hun la ut mot Blakstad. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og satte inn 2-0 til Norge.

LES OGSÅ: Herjet mot Armenia. Så kom Sjögren med erkjennelse: - Skal være ydmyke

Utland scoret

Dette var også resultatet etter de første 45 minuttene i en kamp der Norge hadde dominert totalt og vertene hadde svært lite å by på offensivt.

Etter pausen fortsatte Norge å dominere kampen, men det ble som nevnt mye slurv og upresise pasninger fra de norske jentene.

LES OGSÅ: Ydmykelsen vakte oppsikt. Nå kommer en nådeløs melding fra Graham Hansen

Etter 55 minutter satt imidlertid kombinasjonene perfekt og Lisa Marie Karlseng Utland kunne enkelt trille inn 3-0 etter flott angrepsspill. Arsenal-spiller Frida Maanum var nest sist på ballen, etter å ha blitt spilt fri av Guro Reiten.

Dette var for øvrig Utlands landslagsmål nummer 23 i karrieren. Rosenborg-spissen scoret hat trick da Norge sist var i aksjon, mot Armenia i forrige uke.

Til tross for flere gode sjanser de siste minuttene, ble det ikke flere mål i Kosovo tirsdag kveld. Helt på tampen pådro imidlertid Frida Maanum seg en skade og så ut til å ha veldig vondt ute ved dødlinjen. Det er enn så lenge uvisst hvor alvorlig skaden er.