RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge vant historisk renn

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
- Det er deilig å være tilbake, sier Anders Bardal.

LILLEHAMMER / OSLO (Nettavisen): Norge gikk helt til topps da det for første gang ble arrangert en Mixed Team-konkurranse i verdenscupen i hopp på Lillehammer fredag.

Norges lag besto av Anette Sagen, Maren Lundby, Tom Hilde og Anders Bardal og til tross for førstnevntes fall i den siste omgangen, tok Norge en klar seier.

Det sørget Anders Bardal for da han landet på 99 meter i sitt siste hopp. Etter trønderens kjempesvev, havnet Norge 17.1 poeng foran Japan, som ble nummer to.

- Det er deilig å være tilbake igjen, og å få en sånn start da ... sier en entusiastisk Anders Bardal til Nettavisen.

- Jeg kjenner når jeg sitter alene igjen på toppen at dette er noe jeg er vant til. Da var det lettere å slippe seg løs og gjøre et godt skihopp, sier Bardal.

Med et hopp på 101,5 meter i førsteomgang, samt andrehoppet på 99 meter var Bardal den beste mannlige hopperen fredag kveld. Det lover godt før de individuelle verdenscuprennene på lørdag og søndag.

Sagen falt
Anette Sagen var uheldig og falt i sitt siste hopp på 97,5 meter. Hun forteller til Nettavisen at hun var redd hun hadde ødelagt for resten av laget.

- Hoppet var veldig bra, jeg var enda flinkere på hoppet. Så kjente jeg at jeg fikk et voldsomt løft på kulen. Og av en eller annen merkelig grunn så forsøkte jeg å «safe» landingen. Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg tror jeg faller litt bakpå, og så går den ene skien ut, forteller Sagen til Nettavisen.

- Jeg var veldig frustert. Jeg får med en gang en voldsom skyldfølelse, men da er det ekstra godt at vi vinner likevel, sier Sagen.

Lettet landslagstrener
Norges landslagstrener Alexander Stöckl var en lettet herremann på sletten ved Lysgårdsbakken etter rennet.

- Det er spesielt å vinne med et fall. Jeg er veldig fornøyd, jeg har egentlig ikke ord, sier Stöckl til Nettavisen.

- Jeg er veldig lettet. Jeg har en god følelse. Dette viser at vi har gjort mange riktige ting i løpet av sommeren, forklarer østerrikeren.

Italia ble nummer tre, foran Tyskland, USA, Tsjekkia, Slovenia og Sveits.

Koffler med for stor dress
Dagens lengste hopp var det italienske Evelyn Insam som sto for. Hun landet på 102.5 meter i den lille bakken på Lillehammer.

Østerrike kvalifiserte seg ikke for andreomgang da Andreas Kofflers poengsum ble strøket fordi han hadde for stor dress på seg.

Stöckl er ikke overrasket over at noen fortsatt har for store dresser.

- Det er normalt at alle prøver å tøye grensene, sånn er sporten, forklarer østerrikeren på snart perfekt norsk.

Flere fall
Det var flere enn Anette Sagen som slet med å holde seg på beina i Lysgårdsbakken fredag.

Verst gikk det utover prøvehopper Leif Hagemoen som gikk rundt over kulen i den lille OL-bakken.

17-åringen ble bært ut på båre og sendt til legevakten. Men ambulansepersonellet kunne fortelle Nettavisen at det etter forholdene gikk bra med den unge hopperen.

Hoppfesten på Lillehammer fortsetter med verdenscuprenn for både kvinner og herrer lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere