Gå til sidens hovedinnhold

Norge vant mirakuløst stafettgull

Norge lå over minuttet bak, men Tora Berger viste hvorfor hun er regnet som verdens beste skiskytter.

Tora Berger (31) er tidenes beste norske skiskytterkvinne individuelt, men i samlingen manglet fortsatt mesterskapsgullet i stafett.

Fredag hadde hun mulighet til å fullføre gullsamlingen, da kvinnenes skiskytterstafett gikk av stabelen i Nove Mesto.

Og for en måte det skjedde på. Norge lå på ett punkt 1.24 minutter bak teten, men endte til slutt opp som verdensmestere. En fantastisk prestasjon av de norske jentene.

- Dette var en av de mest spennende stafettene jeg har sett, i hvert fall fra sidelinjen, oppsummerte Liv Grete Skjelbreid Poirée på NRK etter seieren.

Snuoperasjon
Sammen med Hilde Fenne (19), Ann Kristin Aafedt Flatland (30) og Synnøve Solemdal (23) sørget Tora Berger for norsk jubel, syv sekunder foran Ukraina på andreplass og 11 sekunder foran Italia på tredjeplass.

Tora Berger gikk ut 40 sekunder bak teten til siste etappe, men gikk som et skudd i sporet og skjøt ni treff, og da hun tok vare på ekstraskuddet skjønte de fleste at Norge skulle stikke av med seieren.

3571834

Dermed vant Norge sin første stafett siden 2004.

- Jeg hadde ikke helt troa på det, men Synnøve gikk vanvittig og jeg fikk et bra utgangspunkt. Dette var veldig artig, sier Tora Berger til NRK.

Synnøve Solemdal gikk også en fantastisk etappe. Hun startet 1,23 bak, men tok inn 45 sekunder på sin etappe.

Gulljenta var rørt etter seieren.

- Tora er helt rå på siste etappe. Jeg er så glad, det er så fortjent, for alle sammen, og det er bare så artig, sier Solemdal til NRK.

- Verdens beste
Ann Kristin Flatland var minst like glad.

- Dette føles veldig bra. Tora viste igjen at hun er verdens beste. Dette var fantastisk moro, sier hun.

Dette var Tora Bergers fjerde VM-gull på fem forsøk i Nove Mesto. Sprinten endte med sølv, så bedre kan det nesten ikke gjøres.

VI FULGTE STAFETTEN LIVE HER.

Hilde Fenne fikk æren av å gå første etappe for Norge, men debuten på VM-stafetten ble brutal for den 19 år gamle jenta. Da hun vekslet med Flatland etter første etappe, lå Norge på en 17.plass, hele 59 sekunder bak teten.

Ann Kristin Flatland klarte ikke å ta innpå lagene i tet, og ved veksling til tredje etappe lå Norge hele 1.23 bak teten. Synnøve Solemdal gjorde det bedre, og da Tora Berger startet på ankeretappen lå Norge 40 sekunder bak teten.

Med ni treff og ingen ekstrarunder parkerte Tora Berger resten av feltet og vant til slutt stafetten for Norge.

Saken oppdateres.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken