*Nettavisen* Sport.

Norge videre i VM

Foto: (Scanpix)

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Norge er kvalifisert for mellomspillet i VM i Tunisia etter at de mesterlig slo Egypt. - Det er det verste jeg har vært med på, sa en oppglødd landslagstrener Gunnar Pettersen etter kampen.

30.01.05 00:44

NORGE - EGYPT 24-19: Norge ledet 13-9 i kampen mot Egypt ved pause. Norge spilte meget godt kollektiv, og forsvarsspillet var bedre enn noensinne, noe som gjorde det vanskelig for egypterne å putte ballen inn bak keeper Steinar Ege.

I annen omgang kom egypterne sterkere tilbake, og kampen var svært jevnspilt. Norge hadde flere muligheter til å score på kontringer, men hadde til tider problemer med å lure Egypts keeper.

Sterk laginnsats
Kaptein Glenn Solberg var strålende fornøyd med laginnsatsen.

- Det er viktig at alle fokuserer på det de skal gjøre, og det gjør vi på en fantastisk måte i dag, sa Solberg til TV 2.

Håvard Tvedten satte punktum for showet med et fantastisk mål i siste spilleminutt. Kampen endte 24-19. Frode Hagen ble Norges toppscorer med 6 mål, og er svært stolt av det laget presterte.

- Det var en knalltøff kamp. Vi spiller mot strømmen i store deler av kampen, men får lønn for strevet, sa Hagen til TV 2 etter kampen.

- Skandaløse dommere
De norske gutta er ikke særlig fornøyd med dømmingen så langt i VM.

- Dette er forferdelig å forholde seg til. Håpløst. Men til tross for at dommerne er dårlige bevarer vi roen, sa landslagstrener Gunnar Pettersen.

Også Glenn Solberg reagerer på dømmingen.
- Det er frustrerende at dommerne ikke er på topp. I dag spiller store deler av kampen i undertall, men det er ikke så mye vits i å tenke på det nå, sier han.

Johnny Jensen kaller dommerne en skandale.

Stornasjonene venter
Nå venter de store håndballnasjonene Sverige, Spania og Kroatia i mellomrunden.

- Vi skal gå til de kampene med hevet hode, og nå må vi tenke på at vi får mulighetene til å vise oss fram mot fantastiske motstandere, sa Frode Hagen.

Norges lag:
Steinar Ege, keeper
Håvard Tvedten, venstrekant
Kristian Kjelling, venstreback
Glenn Solberg, playmaker
Jan Thomas Lauritzen, høyreback
Rune Skjærvold, høyrekant
Frank Løke, strekspiller
PS: I forsvar spiller Johnny Jensen og Preben Vildalen for Løke og Kjelling.

Statistikk og kampfakta finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag