Gå til sidens hovedinnhold

Norge videre til VM-kvartfinale etter Frankrike-seier mot Portugal

Norge kan juble for VM-kvartfinale.

ISLAND - NORGE 33-35: og PORTUGAL - FRANKRIKE 23-32

Norge slo Island 35-33 i lagets siste kamp i hovedrunden i VM i Egypt søndag kveld. Sander Sagosen ble Norges toppscorer med åtte mål.

Christian Berges menn var avhengig av hjelp fra Frankrike i deres kamp mot Portugal for å sikre seg en plass i kvartfinalen. Franskmennene ga Norge den håndsrekningen de trengte og slo portugiserne 32-23 søndag kveld.

Dermed kan Norge forberede seg på kvartfinale den kommende uken.

- Bekymringene var mange og de var store. Vi hadde en dårlig følelse inn mot denne kampen, men så upartiske som vi er så føles dette fortjent, sier TV 3-kommentator Daniel Høglund da den franske seieren var sikret. Han fikk bekreftende svar av ekspert Kristian Kjelling.

Etter kampen var landslagstrener Christian Berge med på videolink hos TV 3.

- Det er morsomt det. Jeg så egentlig ikke så mye av kampen før det var klart, sier han om avansementet som ble sikret uten at Norge selv var i aksjon.

Studioet spurte deretter Norge-sjefen hva han gjorde underveis i kampen. Da kom Berge med en innrømmelse på direkten.

- Jeg vet ikke om jeg skal si det engang. Jeg prøvde å drepe tid underveis her. Jeg stod i dusjen i cirka 25 minutter underveis tror jeg, innrømmet han med et stort flir, før han varslet at han allerede søndag kveld starter forberedelsene inn mot de mulige kvartfinalemotstanderne Spania eller Ungarn.

Vi fulgte skjebnekampen direkte nederst i artikkelen!

For til tross for bare ett tap på fem kamper, var Norge avhengig av fransk hjelp for å gå videre til kvartfinalen.

Med uavgjort eller fransk seier mot Portugal ville Norge være klar for utslagsrundene. Med Portugal-seier ville Norge være ute, med mindre portugiserne vant med sju mål eller mer. Da ville Frankrike vært eliminert.

Landslagstrener Christian Berge la ikke skjul på at han mislikte at laget hans hadde havnet i en situasjon, der de trengte hjelp av andre.

- Den andre kampen gleder jeg meg ikke i det hele tatt. Det er egentlig bare å komme seg tilbake på hotellet, så får vi finne på noe. Jeg tror jeg skal se på menyen til Netflix og se om jeg finner en god film. Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva jeg gjør. Jeg går bare rundt i en egen liten verden og venter, sa en nervøs Berge til TV 3.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord