Norge vurderer keeperbytte

JORDAL (TV 2 Nettavisen): - Joakim Wiberg hadde ikke en heldig dag, konstaterer landslagssjef Roy Johansen etter uavgjort mot Storbritannia tirsdag kveld.

14.04.04 00:46

Norge vant sjansestatistikken 71-21 og skuddstatistikken 44-15, men måtte nøye seg med 4-4 mot Storbritannia. En solid nedtur for det norske laget etter mandagens 8-0-seier.

Allerede etter ett minutt og ti sekunder lå Norge under 0-1. En perfekt kontring ble avsluttet av Ashley Tait, som enkelt satte pucken bak en sjanseløs norsk keeper.

God lagmoral
Og oppturen fortsatte for Storbritannia, som ledet 3-1 etter to perioder. Det tredje målet kom noen hundredels sekund før andre periode tok slutt.

Men bare ett og et halvt minutt inn i siste periode stod det 3-3. Først scoret Tommy Jacobsen med et slagskudd etter ett minutt og 13 sekunder. Backkollega Mats Trygg utlignet til 3-3 bare 19 sekunder etterpå.

Norges bestemann, Tore Vikingstad, styrte inn 4-3 drøye seks minutter inn i siste periode. Norge var for første gang i ledelsen, og hadde altså snudd 1-3 til 4-3 på 6,15 minutter.

- Vi viste god lagmoral som kom tilbake, sier Vikingstad til TV 2 Nettavisen.

- Men det er tøft å vinne når vi slipper inn fire mål. Vi scoret fire mål, og det skal være nok mot Storbritannia. Det skal i grunnen være nok mot hvem som helst, mener Vikingstad, Norges beste spiller i tirsdagens kamp.

Landslagssjef Roy Johansen var fornøyd med det norske comebacket i begynnelsen av tredje periode, og burde absolutt hatt med seg en seier hjem på hotellet.

Et billig mål til Storbritannia helt på tampen ødela.

Lund får sjansen?
Mens Lars-Peder Nagel satt utvist utlignet David Clarke for Storbritannia da det gjenstod 3,58 minutter av matchen. Wiberg kunne på en god dag tatt både det andre og det fjerde målet britene fikk.

Foto: Roy Kvatningen

- Vi skal analysere kampen etterpå. Jeg utelukker ikke at vi bytter keeper til neste kamp, forteller Johansen til TV 2 Nettavisen. Landslagssjefen mente før VM at Norge var avhengige av at keeperen holdt redningsprosenten over 92.

Etter to kamper står Wiberg med 84. Velger landslagsledelsen å skifte keeper, blir det i så tilfelle Tommy Lund som kommer inn. Lund stod den tredje perioden mot Nederland mandag.

4-4-målet var for øvrig britenes tredje i overtallsspill. Norge scoret på ett av ni power play, britene på tre av åtte.

- Det er merkelig at vi fikk så mange utvisninger, ettersom vi hadde pucken hele tiden. I våre power play var skuddene for dårlige. Det har vært en svakhet hos oss lenge, mener Johansen.

Skjebnen i egne hender
Storbritannia var gode på to ting: Kontringer og overtallsspill. Men mot den store norske dominansen tirsdag kveld, skal det vanligvis ikke holde til poeng.

- Vi må vinne resten. Det er stort sett de samme forutsetningene som før kampen, men nå har vi ikke noe mer å gå på, mener landslagssjefen.

Norge er tross poengtapet tirsdag godt med i kampen om opprykk. Ettersom det er innbyrdes oppgjør som avgjør, har Norge fortsatt skjebnen i egne hender.

TV 2 Nettavisen fulgte Norges VM-kamper i B-sluttspillet i vårt nye LIVE-system her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag