*Nettavisen* Sport.

Norges beste amatører

Magnus Børresen IF Frøy og Andreas Landa IF Frøy Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Kan kjempe seg inn topp ti i sammendraget.

04.06.11 17:38

JESSHEIM (procycling.no): Magnus Børresen og Andreas Landa har satt IF Frøy på sykkelkartet.

For de to sterke rytterne har prestert langt over det man kan forvente av et lite norsk klubblag.

Magnus Børresen fikk sitt gjennombrudd da han overraskende vant U23-NM i fjor. Forrige søndag sendte han på nytt sjokkbølger gjennom sykkel-Norge, da han ble nummer to i Rogaland GP.

Skal henge på de beste
- Jeg har vært i godt slag i det siste. Beina har gått bra i bakkene. I hvert fall i de bakkene vi har kjørt hittil. I dag blir det viktigste å spare krefter så lenge jeg klarer. Jeg blir bare nødt til å henge meg på de aller beste. Det blir tøft oppover Vangsåsen, kanskje litt tøffere enn jeg setter pris på. Jeg håper bare at beina lystrer og at jeg kan være med helt inn. Laget kommer til å gjøre alt de kan for å få meg over den toppen, forteller Børresen til procycling.no

I sammendraget ligger Børresen på en overbevisende 13. plass, kun 18 sekunder bak ledene Kelderman. Med det er han den beste plasserte rytteren i sammendraget, som ikke kjører på et kontinentallag.

Viktig hjelper
Børresens viktigste hjelper på dagens etappe blir Andreas Landa. Den klatresterke syklisten, som ble nummer åtte i årets første Norgescup-ritt, er klar for å ofre seg for lagkameraten.

- Dette er i utgangspunket den tøffeste etappen i hele løpet. Det er i dag det avgjøres i sammendraget og målet er få med Magnus (Børresen) over toppen.

- Hva blir IF Frøys taktikk før man ankommer klatringen?

- Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å at Magnus får en billig reise. Vi kommer ikke til å sette tempo i feltet. Det får det være opp til Rasmussen, Wilmann og de store lagene deres. Vi regner med at de vil sette press på Rabobank, så får vi se hvor god han som leder er til å klatre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

- Hvordan passer dagens etappe deg?

- Jeg liker meg godt i kupert terreng og er ikke så verst på tempo, heller. Slike kuperte etapperitt og flere dager, passer meg egentlig godt. For min del kunne det vært enda flere bakker.

Har sanket mange UCI-poeng
- Magnus har vist svært god form i det siste, men jeg har slitt litt mer selv. Bortsett fra at han tapte noen sekunder i Larvik, og noen i Drammen, har han sittet med de beste hele veien inn så langt.

Børresens resultater og fremgang har overrasket de fleste. Men selv om det kun er Roy Hegreberg og Frederik Wilmann av nordmennene som har tatt flere UCI-poeng enn Frøy-rytteren, er han ikke sjokkert over egen utvikling.

- Nei, egentlig ikke. Men jeg er glad at vi får vist frem at vi er et av Norges beste amatørlag. Vi kjemper mot lag som har 10 ganger større budsjett enn oss, så da er det gøy å kunne prestere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag