*Nettavisen* Sport.

Norges beste NHL-spiller

Den norske eliteserien har importert åtte spillere fra NHL. TV 2 Nettavisen og Anders Blegeberg har sett nærmere på disse åtte. Hvem er best? Hvem er dårligst? Se våre terningkast her.

27.01.05 12:37

Anders Blegeberg har på oppdrag fra TV 2 Nettavisen sett nærmere på eliteseriens import av NHL-spillere. I øyeblikket er det åtte spillere i Norge som ville spilt NHL-hockey om det ikke hadde vært for lockouten i NHL.

Vi har rangert disse åtte etter innsatsen deres så langt denne sesongen.

- Det har vært en helt annen dimensjon på ishockeyen her hjemme i år. Hadde for eksempel norsk hockey hatt en keeper som Chris Mason, hadde vi vært i A-VM. Han er i en egen klasse, konstaterer Blegeberg, som jobber som prosjektleder på WANG Toppidrettsgymnas.

- Det er moro å få se hvor gode de gode faktisk er, som Chris Mason i Vålerenga. Men det er også moro å se Chris Clarks forechecking og Marc Chouinards droppteknikk. Disse gutta er en inspirasjon for våre unge spillere, mener Blegeberg.

Her er Blegebergs dom:

Klikk på bildet for å forstørre.

Chris Mason, Vålerenga: - For første gang har vi i Norge fått se hvor gode de beste keeperne i NHL er. Norge har alltid hatt problemer på keepersiden. Chris er ikke bare god, han er kanskje også den beste trente spilleren i Vålerenga. Han er veldig seriøs. Før hver kamp går han gjennom motstanderen; hvordan de spiller i overtall og hva hver enkelt spiller pleier å gjøre. Terningkast seks.

Statistikk i eliteserien: Har spilt 14 kamper, sluppet inn 1,65 mål per kamp og reddet 94,26 av skuddene han har fått mot seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Chris Clark, Storhamar: - Clark er en typisk defensiv forward i NHL. De som så NHL-sluttspillet og Calgary Flames i fjor, så at coach Darryl Sutter ga Clark mye istid. Han spilte blant annet 21 minutter i den sjette finalekampen mot Tampa Bay i Stanley Cup. Han vil nok raskt bli en av favorittene til Petter Thoresen. Han har også et meget bra skudd med sin høyrefatning, noe som blir viktig for Storhamars overtallsspill. Terningkast fem.

Statistikk i eliteserien: 8 kamper, 7 mål, 4 assists, 11 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anders Myrvold, Vålerenga: - Han har kommet tilbake til Norge med stor autoritet. Myrvold som fikk sin hockeyutdannelse i Furuset. Spiller som en blanding av sine forbilder Tommy Jacobsen og Petter Salsten. Han selger norsk ishockey på en flott måte i media. Bør nok fortest mulig få en lengre kølle ”på isen”. Han har produsert bra med poeng denne sesongen fra sin backplass. Terningkast fem.

Statistikk i eliteserien: 34 kamper, 6 mål, 20 assists, 26 poeng.

Anders Blegeberg er prosjektleder på WANG Toppidrettsgymnas. Han har den høyeste trenerutdannelsen Norges Ishockeyforbund gir, og har tidligere blant annet vært hovedtrener i Manglrerud/Star. I vinter trente han sammen med Petter Thoresen Norges U20-landslag til opprykk til A-VM. Han har også jobbet for Pro Hockey, Europas største hockeyblad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marc Chouinard, Frisk Asker: - Marc er en av favorittene til coach Jacques Lemaire i Minnesota Wild, og det forstår jeg godt. Chouinard er kjent for å være en meget stabil defensiv senter. I sesongen 01/02 vant han 55% av droppene for Wild. Den styrken har han tatt med seg til Frisk. Han jobber meget bra., og kan bli en svært viktig mann for Frisk når vi kommer til viktige kamper i sluttspillet. Alle trenere ønsker gode droppere i avgjørende situasjoner. Terningkast fem.

Statistikk i eliteserien: 7 kamper, 8 mål, 5 assists, 13 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Scott Hartnell, Vålerenga. - Til tross for sin størrelse er Hartnell en kvikk skøyteløper. Scott har den siste tiden vist sine kvaliteter blant annet i overtallsspill. Hartnell spilte sitt første sluttspill med Nashvill mot Detroit 2004, og endte med +3 i pluss/minus statistikken. Hartnell blir nok en meget farlig mann i sluttspillet. Han er bare 22 år gammel, men debuterte i NHL som 18-åring, og har allerede mye erfaring. Terningkast fem.

Statistikk i eliteserien: 18 kamper, 11 mål, 8 assists, 19 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mike Wilson, Storhamar: - .Wilson er en solid back med defensiv legning, som har over 300 kamper i NHL. Det er ingen overraskelse at han kan spille på høyeste nivå, med andre ord. Wilson blik viktig i undertallsspill, og kan gjøre jobben mye lettere for keeper Jonas Norgren. Blir en viktig mann for Storhamar i sluttspillet. Wilson kan rydde unna de tunge NHL-gutta til Vålerenga og Frisk. Terningkast fire.

Statistikk i eliteserien: 8 kamper, null poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Travis Brigley, Vålerenga: - Gjorde en bra sesong for Colorado Avalanche i fjor. Men han fikk problemer med ryggen, noe han også har slitt med i Vålerenga. Har visstnok hatt litt dårlig innstilling i enkelte kamper, mot lag som Bergen og Comet, og tatt en del «hodeløse» utvisninger. Prøver å være litt tøff på isen. I toppkampen mot TIK mandag viste han meget bra offensive kvaliteter. Det nivået skal coach Stubdal kunne forvente av Brigley i hver kamp. Terningkast fire.

Statistikk i eliteserien: 14 kamper, 7 mål, 9 assists, 16 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mark Bell, Trondheim: - Kom til Norge fra lavbudsjettklubben Chicago Blackhawks i NHL, hvor han trenes av NHL-legenden Brian Sutter. Hadde Sutter sett holdningene til Bell i toppkampene mot Vålerenga, hadde han raskt blitt sendt til farmerligaen AHL. Men det er jo store kontraster fra Sutter til Sandlin. TIK bør kunne forvente at han bidrar mye mer i det fysiske spillet. Terningkast tre.

Statistikk i eliteserien: 19 kamper, 6 mål, 13 assists, 19 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.